Acasa MagazinLife Se va reface traseul Titanicului, la o suta de ani de la naufragiu

Se va reface traseul Titanicului, la o suta de ani de la naufragiu

scris de Ziua Veche
0 afisari

Un vas de croaziera va reface peste doi ani calatoria Titanicului. La bord vor fi membri ai familiilor victimelor si supravietuitorilor, care vor ajunge deasupra epavei pachebotului pe 14 aprilie 2012, ziua comemorarii centenarului naufragiului, informeaza publicatia Le Point.

 

Refacand exact traseul pachebotului despre care se spunea ca “nu se poate scufunda”, vasul de croaziera “Balmoral” va ridica ancora pe 8 aprilie 2012 din Southampton, va face escale la Cherbourg (nordul Frantei) si Cobh (sudul Irlandei), a precizat un purtator de cuvant al “Miles Morgan Travel”, care organizeaza expeditia.

“Balmoral” va traversa Atlanticul de Nord si va ajunge in noaptea de 14-15 aprilie 2012 in locul in care Titanicul s-a lovit de un aisberg si in care au pierit 1 500 de persoane. Va avea loc o ceremonie speciala in memoria victimelor, chiar deasupra locului in care zace nava, la 8 km adancime. Vasul isi va relua apoi calatoria spre New York.

Printre pasageri se vor afla membri ai familiilor victimelor si supravietuitorilor. “Am rezervat un loc pe vas ca sa aduc un omagiu tatalui meu, Thomas Pears, mort pe Titanic. Sotia lui a supravietuit”, spune Jane Allen.

Philip Littlejohn, nepotul lui Alexander James Littlejohn, care a scapat din naufragiu, se va afla si el la bordul navei “Balmoral”.

“Va fi foarte emotionant sa ne aflam chiar deasupra epavei. Bunicul meu a plecat de la vas pe barca de salvare nr 13”, spune el pe site-ul organizatorului calatoriei.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult