Acasa MagazinLife Sexul în lumea animalelor. Vezi cine are penis detaşabil

Sexul în lumea animalelor. Vezi cine are penis detaşabil

scris de D.P.
48 afisari

Muzeul de Istorie Naturală din Londra s-a lansat în premieră în domeniul explorării sexualităţii din lumea animalelor, odată cu organizarea unei expoziţii speciale, destinată “adulţilor şi adolescenţilor în vârstă de peste 16 ani”.

Caprioare

foto: nhm.ac.uk

Expoziţia spune şi arată tot ce se putea imagina în acest domeniu, prezentând iepuri şi arici – împăiaţi – în plină acţiune, dar şi penisuri minuscule (de mărimea unui fir de păr, la lilieci) sau impresionante (cum este cel al masculului de morsă), notează Mediafax.

Umorul este prezent şi el în această expoziţie, printr-o serie de scurtmetraje denumite „porno verzi”, în care actriţa Isabella Rossellini îşi împrumută vocea unor animale – melci, raţe şi păianjeni – surprinse de camerele de filmat în plină strategie a reproducerii.

Sexualitatea şi anatomia umană par dintr-o dată mult mai simple, în comparaţie cu penisul detaşabil pe care masculul de argonaut (o moluscă) îl depune în corpul femelei sale sau cu cel al barnaclului, un crustaceu care poate desfăşura în afara cochiliei un penis de 30 ori mai lung ca talia acestei vieţuitoare.

Gorila Guy, o adevărată mascotă a Grădinii zoologice din Londra timp de mulţi ani, în prezent împăiată, ocupă un loc de onoare în această expoziţie. De o talie impresionantă, Guy avea un veritabil harem, îşi ţinea la distanţă toţi rivalii printr-o forţă brută colosală, dar era în acelaşi timp capabil de gesturi de mare tandreţe.

Maimuţele bonobo, capabile să facă sex în orice moment – fie că au un pui pe spate, fie că sunt pe punctul de a mânca un ananas -, nu lipsesc nici ele din această expoziţie.

„Le cerem vizitatorilor să îşi lase ideile preconcepute la vestiar”, a declarat Tate Greenhalgh, comisarul expoziţiei.

„Expoziţia noastră descrie relaţia dintre sex, evoluţie şi adaptările surprinzătoare pe care animalele le-au pus la punct pentru a se reproduce cu o eficienţă cât mai ridicată”, a mai spus acesta.

Sexualitatea in lumea animalelor

foto: nhm.ac.uk

O pasăre de talie mică şi cu un penaj albastru – Malurus cyaneus – poate produce o doză record de 8 miliarde de spermatozoizi la o singură acuplare. Masculul speră să devină astfel fericitul tată al viitoarei serii de puişori ce vor ecloza din ouăle depuse de femelă, aceasta având un comportament sexual extrem de libertin care exacerbează competiţia.

În ceea ce-l priveşte pe ariciul mascul, el nu ezită să „încuie” vaginul femelei pe care tocmai a fecundat-o, cu un lichid seminal care se întăreşte, împiedicând astfel accesul eventualilor săi rivali.

Poezia are şi ea locul ei, organizatorii punând la dispoziţia vizitatorilor un perete întreg special amenajat, unde aceştia vor putea să scrie mesaje adresate partenerului de cuplu, cu doar câteva zile înainte de Sfântul Valentin (14 februarie).

Expoziţia „Sexual Nature”, organizată la Natural History Museum din Londra, se deschide vineri şi va putea fi vizitată până pe 2 octombrie.

3 comentarii

ValVerde 11-02-2011 - 02:39

Sexul în lumea animalelor. Vezi cine are penis detaşabil

Sobru !!!!
Si-l tine in palma ca sa fie gata in orice moment sa arunce cu el dupa Basescu
Si asa e stricat si nu-i mai trebuie!

Mache 11-02-2011 - 06:26

Prea tarziu!

L-a aruncat deja odata cu cascheta in gardul de la Cotroceni cand cu greva caraliilor. SPP-ei cei marsavi au apucat sa-l impinga in canalizare si de-a atunci e pierdut pe vecie.

Dar dupa cum spuneai, oricum era degeaba…

urboss 11-02-2011 - 06:38

Slabut aici la ziua veche, numai doi dobitoci… Pe vremuri erati cate opt care ma miroseati pe la cur. Adunati-va dreacu mai multi, aduceti si satra jidaneasca sa va ajute, ca pe vremuri. Ce distractie era starpiturilor. Ehei..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult