Acasa MagazinLife Shaquille O’Neal: Mă retrag!

Shaquille O’Neal: Mă retrag!

scris de M.I.
94 Afisari

Shaquille O’Neal, în vârstă de 39 de ani, şi-a anunţat  retragerea din activitate după 19 sezoane petrecute în NBA, lăsând campionatul profesionist nord-american de baschet fără unul dintre cei mai mari jucători din istoria sa, atât prin performanţele de pe teren, cât şi prin personalitatea sa în afara parchetului.

shaquille_o_nealPivotul de patru ori campion al NBA, un uriaş cu o extraordinară capacitate fizică (2,15 m şi 150 kg), a făcut acest anunţ în premieră pentru cei 4 milioane de fani de pe reţeaua de socializare Twitter, al cărei adept este. În mesajul său, el a scris simplu „mă retrag„, mulţumindu-le totodată suporterilor săi.

„Timpul care a trecut l-a ajuns din urmă pe Shaquille O’Neal„, a adăugat „Shaq„, al cărui randament a fost serios afectat în ultimele două sezoane din cauza numeroaselor accidentări, precizând că va oferi mai multe detalii vineri în cursul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Timp de 20 de ani, O’Neal a fost una din personalităţile cele mai carismatice din NBA. El a jucat şi în filme, a cântat rap, a făcut nenumărate clipuri publicitare şi a participat la acţiuni umanitare.

Patronul NBA, David Stern, a salutat retragerea „uriaşului”: „El ne va lipsi, dar sperăm să găsim un mijloc de a-l ţine implicat în baschet„.

O’Neal se retrage după o carieră care îl plasează printre cei mai mari jucători din istoria NBA, fiind selecţionat de 15 ori pentru All Star Game. În afara celor patru titluri în NBA, O’Neal a cucerit medalia olimpică de aur în 1996 şi titlul de campion mondial în 1994 cu SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS