Acasa MagazinLife Sindicatul producǎtorilor americani (PGA) a desemnat filmele anului

Sindicatul producǎtorilor americani (PGA) a desemnat filmele anului

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Dramele „Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity” şi „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” au câştigat, ex-aequo, trofeul pentru cel mai bun film la gala premiilor PGA.

Sindicatul producǎtorilor americani (PGA) a desemnat filmele anului (foto: graffitiwithpunctuation.net )

Cea de-a 25-a gală a premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit mediafax. La gala de duminică seară, PGA a mai desemnat „Frozen” (Walt Disney Pictures) ca fiind cel mai bun lungmetraj de animaţie, în timp ce „We Steal Secrets: The Story of Wikileaks” (Focus World) a primit premiul pentru cel mai bun documentar. De asemenea, „Behind the Candelabra” (HBO) a primit premiul pentru cel mai bun film de televiziune, „Breaking Bad” (AMC) – premiul pentru cel mai bun episod într-un serial dramă, „Modern Family” (ABC) – premiul pentru cel mai bun episod într-un serial de comedie, „Anthony Bourdain: Parts Unknown” (CNN) – premiul pentru cea mai bună producţie TV non-ficţiune, „The Colbert Report” (Comedy Central) – premiul pentru cea mai bună emisiune live/ talk show, „The Voice” (NBC) – premiul pentru cea mai bună emisiune-concurs, „SportsCenter” (ESPN) – premiul pentru cel mai bun program TV sportiv, „Sesame Street” (PBS) – premiul pentru cea mai bună emisiune dedicată copiilor, „Wired: What’s Inside” – premiul pentru cea mai bună producţie online.

Mulţi dintre cei aproximativ 5.400 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete. Astfel, peste 75% din peliculele nominalizate în anii trecuţi de PGA au fost nominalizate ulterior şi la premiile Oscar, iar 16 din ultimii 22 de învingători la trofeele PGA au primit în anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2013, când lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a fost recompensat de ambele asociaţii. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2012 („The Artist”), 2011 („Discursul regelui/ The King’s Speech”), 2010 („The Hurt Locker”), 2009 („Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”) şi 2008 („Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men”).

Anul acesta, atât „Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity„, de Alfonso Cuarón, cât şi „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave„, de Steve McQueen, au fost nominalizate la premiile Oscar, la categoriile „cel mai bun film” şi „cea mai bună regie”. Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

2 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 20-01-2014 - 21:19

La Golden Globe au fost premiate tot felul de filme mediocre, iar alte filme, cu adevarat valoroase, au fost lasate pe dinafara ! Unul din aceste filme este „Her”. Un film extrem de interesant, care se ocupa de o tema mai veche dar foarte rar abordata de creatorii de arta : iubirea fara sex. E posibila, sau nu? Filmul Her demonstreaza ca e posibil, dar, bineinteles avind ca parteneri un barbat si un sistem de operare bazat pe o inteligenta artificiala care a fost creata in asa fel incit se perfectioneaza el insusi din ce in ce mai bine, din interactiile si experientele pe care le acumuleaza si pe care le are cu cei cu care vine cin contact. Un tip oarecare, cu o viata normala si fara un viitor deosebit, isi cumpara un sitem de operare care, o data instalat in computerul sau, va interactiona cu tine la fel cum o persoana fizica oarecare ar face-o daca ar avea un sentiment pentru tine. Dupa ce instaleaza softul, pentru ca acesta sa se intializeze, e nevoie ca propietarul sa raspunda la niste intrebari de rutina, printre care si sexul pe care-l doreste proprietarul sa-l aibe vocea acestui soft. Tipul, Theodore, alege ca sexul sa fie feminin si numele Samantha. De aici porneste totul. Intre Theodore si Samantha se leaga o frumoasa poveste de dragoste, aparent imposibila. Mai mult nu voi spune pt. ca-i las si pe altii sa vada acest film. Oricum, exte clar un lucru ca, dragoste, iubirea poate fi la fel de intensa si fara sex, aceste doua stari nu se interconditioneaza ABSOLUT DELOC.

digital 20-01-2014 - 21:21

bravos, ai descoperit apa caldă !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult