Acasa MagazinLife Singapore, cel mai scump oraş; Bucureştiul, pe locul 124

Singapore, cel mai scump oraş; Bucureştiul, pe locul 124

scris de S. P.
2 afisari

Singapore a devansat Tokyo şi a devenit este cel mai costisitor oraş din lume, în timp ce Bucureştiul este unul din cele mai ieftine oraşe din lume.

Singapore, cel mai scump oraş; Bucureştiul, locul 124

Singapore, cel mai scump oraş; Bucureştiul, locul 124 (foto:flickriver.com)

Potrivit studiului realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), care a analizat 131 de oraşe, Singapore a urcat cinci poziţii comparativ cu anul trecut şi, în prezent, este cel mai scump oraş din lume cu un scor WCOL de 130 de puncte. Liderul de anul trecut, Tokyo, a pierdut şase poziţii ca urmare a deprecierii yenului şi în prezent este devansat de Paris, Oslo, Zurich, Sydeney, Caracas şi Geneva – transmite Bloomberg.

La cealaltă parte a clasamentului, cele mai ieftine oraşe din lume sunt Riad, locul 122, Jeddah, locul 122, şi Bucureşti, locul 124, la egalitate cu Panama City.

‘Creşterea costului vieţii în Singapore este atribuită, parţial, întăririi continue a monedei locale însă oraşul a înregistrat şi creşteri de preţuri cauzate de dependenţa de importuri’, a declarat editorul EIU, Jon Copestake.

În urmă cu zece ani, Singapore ocupa locul 18 în topul celor mai scumpe oraşe din lume, însă în ultimul deceniu a urcat constant în clasament ca urmare a aprecierii monedei locale, a costului ridicat al deţinerii unui automobil şi a creşterii preţurilor la utilităţi.

Acest studiu bianual realizat de EIU compară preţul unor produse şi servicii precum îmbrăcăminte, transport, utilităţi, şcoli private etc. în 131 de oraşe, utilizând New York-ul ca bază de comparaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult