Acasa MagazinLife Singuraticul George, ultimul Chelonoidis nigra abingdoni a murit

Singuraticul George, ultimul Chelonoidis nigra abingdoni a murit

scris de Laurentiu Banches
30 afisari

Singuraticul (Lonesome) George a murit timpuriu pentru o broască testoasă uriaşă, la vârsta de aproximativ 100 de ani, la Galapagos National Park.

Lonesome George a murit la doar 100 de ani la Galapagos National Park (foto:scienceray.com)

Una dintre cele mai rare vieţuitoare din lume, broasca ţestoasă uriasă din specia Chelonoidis nigra abingdoni, Singuraticul George, nu avea urmaşi şi nici o altă “rudă”, astfel că prin decesul acestuia, această subspecie de broaşte ţestoase din Insulele Galapagos a dispărut. George a devenit graţie acestei rarităţi un simbol al Insulelor Galapagos, care atrag aproximativ 180.000 de turişti în fiecare an.

Trista veste a fost anunţată de îngrijitorii săi de la Galapagos National Park, care au precizat că urmează să fie efectuată o autopsie pentru a fi determinate cauzele decesului acestuia la o vârsta aşa tânără. Deşi 100 de ani pot părea pentru un om o vârstă foarte înaintată, Singuraticul George era doar un “tânăr adult”, întrucât exemplarele din această specie pot să trăiască până la aproximativ 200 de ani, potrivit mediafax.

Singuraticul George a fost găsit de un om de ştiinţă din Ungaria pe Insula Pinta din arhipelagul Galapagos în urmă cu 40 de ani. Acesta a fost inclus într-un program de înmulţire timp de 15 ani, dar ouăle femelei cu care s-a împerecheat nu au fost fertile.

Ţestoasele de Galapagos se află printre speciile observate de Charles Darwin când a formulat teoria evoluţionistă, în secolul al 19-lea, acestea  fiind vânate intensiv, până la dispariţie, pentru carnea lor dulce, de navigatori şi pescari. În prezent, în Galapagos, mai trăiesc aproximativ 20.000 de ţestoase uriaşe din diverse subspecii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult