Acasa MagazinLife Smarald de 370 de milioane de dolari

Smarald de 370 de milioane de dolari

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un judecător din California trebuie să stabilească dreptul de proprietate al unui smarald de dimensiuni foarte mari, unul dintre cele mai mari din lume, informează BBC. Smaraldul Bahia – denumit astfel după o regiune a Braziliei în care a fost descoperit – cântăreşte aproximativ 380 kg, transmite Radio Romania Actualitati.


Valoarea estimată a acestuia este de peste 370 de milioane de dolari, iar cel puţin şase oameni pretind că sunt proprietarii de drept. Unul dintre presupuşii proprietari este Anthony Thomas, un director de construcţii din California, care spune că a plătit doi dealeri brazilian de pietre cu 60.000 dolari pentru smarald, la scurt timp dupa ce acesta a fost descoperit cu nouă ani în urmă. Anthony Thomas pretinde că a aranjat ca smaraldul să fie livrat la casa sa din San Jose, dar că acesta nu a mai apărut. El consideră că a fost păcălit, după ce i s-a spus că smaraldul a fost furat pentru a fi revândut pe mai mulţi bani. Un judecător va asculta părerile tuturor reclamanţilor înainte de a decide dreptul de proprietate asupra pietrei preţioase în octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult