Acasa MagazinLife SofistiCAT – Salonul Felin Internaţional Bucureşti, ediţia de primavară (11-12 mai)

SofistiCAT – Salonul Felin Internaţional Bucureşti, ediţia de primavară (11-12 mai)

scris de B.C.R
142 Afisari

În zilele de 11-12 mai 2024 are loc, la Sala Palatului din Bucureşti, SofistiCAT – Salonul Felin Internaţional Bucureşti, ediţia de primavară, eveniment organizat de Asociaţia Felină SofistiCAT şi de Federaţia Naţională Felinologică din România (FNFR), sub egida FIFe (Federation Internationale Feline).

La Salonul Felin SofistiCAT, cea mai îndrăgită competiţie felină din România, aproximativ 200 dintre cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium, după cum se menţionează într-un comunicat de presă al Federaţiei Naţionale Felinologice din România (FNFR) din 8 mai 2024. Câştigătorul cupei europene feline 2024, un superb motan alb din rasa Norvegian de Pădure, numit Nordri, va putea fi admirat cu prilejul acestui eveniment.

 

 

Foto: (c)  GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO 


Publicul iubitor de feline va putea vedea exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphinx, în timp ce pisicile de casă participă şi ele la concurs în cadrul unei categorii special create pentru acestea.

„Ca de fiecare dată, la SofistiCAT, un loc special îl ocupă zona pisicilor pentru adopţii, care aşteaptă să-şi găsească familii iubitoare”, se mai menţionează în comunicatul de presă.

Programul de vizitare în cele două zile ale Salonului Felin SofistiCAT este între orele 10.00 – 17.00.

***

În zilele de 21-22 octombrie 2023 a avut loc ediţia de toamnă a Salonului Felin Internaţional SofistiCAT. Evenimentul, desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti, a fost organizat de Asociaţia Felină SofistiCAT, Federaţia Naţională Felinologică din România (FNFR) sub egida FIFe (Fedration Internaţionale Feline) şi TICA (The Internaţional Cat Association).

 

 

Foto: (c)  CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO 


La competiţie au participat peste 250 de pisici, care au fost evaluate conform standardelor principalelor sisteme de arbitraj: FIFe – cel mai răspândit la nivel european şi TICA – sistemul american, după cum se menţiona într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Feline „FELIS ROMÂNIA” din 17 octombrie 2023.

 

 

Foto: (c)  GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO 


Pentru prima dată în cadrul Salonului Felin SofistiCAT a fost prezent un superb exemplar de culoare neagră din rasa Oriental Shorthair, un tip de pisică cu o conformaţie spectaculoasă. Zece arbitri internaţionali au evaluat frumoasele exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphinx, Don Sphinx şi Peterbald.

În zilele de 25 şi 26 martie 2023, tot la Sala Palatului din Bucureşti, a avut loc evenimentul SofistiCAT – Salonul Felin Internaţional Bucureşti cu ediţia specială „Flori şi pisici”, organizat de Asociaţia Felină SofistiCAT, Federaţia Naţională Felinologică din România (FNFR) şi Federaţia Internaţională Felină (FIFe). Publicul a putut urmări cu acest prilej exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura, Don Sphinx, dar şi pisica de casă, după cum preciza un comunicat al organizatorilor. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult