Acasa MagazinLife Laszlo Tokes parasit de nevasta

Laszlo Tokes parasit de nevasta

scris de Ziua Veche
8 afisari

Sotia europarlamentarului a intentat divort la Judecatoria Oradea, iar in solicitarea depusa in instanta arata ca este exclusiv vina sotului sau, episcop reformat de Piatra Craiului, pe care il acuza de infidelitate. In cererea de divort, Tokes Edith isi acuza sotul, printre altele, de “nenumarate aventuri pe care le-a avut, unele de care stiau si colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit sa fie discret”. Ea adauga ca, “daca se impune”, va dovedi aceste lucruri “cu martori sau inscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notite”. Tokes Edith sustine ca, in cei 25 de ani de casatorie, a fost “terorizata si traumatizata psihic” de sotul sau, care avea obiceiuri “absurde”, intre care si acela de a comunica in scris cu familia. 

 “S-a ajuns la absurditatea sa comunice cu mine si cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea in mod oficial, circa 200 de scrisori, si al unui jurnal in care ne adresa intrebarile la care astepta raspuns: eram obligati sa mentionam fiecare cheltuiala pe care am avut-o, cu bonul atasat: lapte, fructe, curent, etc”, scrie in solicitarea depusa la Judecatorie. Potrivit cererii de divort, Tokes refuza sa se afiseze cu sotia sa intre prieteni, la dineuri ori petreceri. Nu ma invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta si la care isi invita prietenii si colegii, evitand sa apara cu mine in cercuri de prieteni”, sustine femeia care, odata cu divortul, cere sa isi reia numele purtat anterior casatoriei, cel de Joo, dar si obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de intretinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care inca nu si-au finalizat studiile. Europarlamentarul Laszlo Tokes a refuzat sa discute despre cererea de divort inaintata de sotia sa, invocand „dreptul la intimitate” si faptul ca tine la „sacralitatea familiei”, pe care nu vrea sa o faca sa sufere, informeaza Mediafax. Primul termen al procesului de divort a fost stabilit la Judecatoria Oradea pentru 12 mai. Cei doi au impreuna trei copii: doi baieti si o fata.

 Tokes Edith: “Spunt toate aceste lucruri pentru ca lume sa afle adevarul”

 Anul trecut, Tokes Edith a refuzat sa participle la o un eveniment organizat de Parohia Regionala si Prezbiteriul Episcopiei Reformate de pe langa Piatra Craiului, deoarece la acesta urma sa fie prezent si sotul ei. Potrivit unui articol publicat de cotidianul Kronika, sotia lui Tokes a raspuns parhoiei printr-o scrisoare expediata pe data de 24 iulie 2009, in care afirma ca “nu doresc sa particip la comemorare, in compania sotului meu, deoarece, in ultimii 20 de ani, in repetate randuri acesta mi-a dezonorat devotamentul si perseverenta mea credincioasa (…) El nu a meritat eforturile mele”. Aceasta mai adauga ca Tokes “m-a uitat de mult, nici de numele meu nu mai vrea sa-si aduca aminte, ca si cum nu as fi existat vreodata”. In respectiva scrisoare, Tokes Edith vorbeste si despre faptul ca dupa ce a obtinut mandatul de europarlamentar, acesta a uitat de ea si de camarazii sai din Timisoara, iar “toate rezultatele luptei comune le-a prezentat ca rezultate personale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult