Acasa MagazinLife Spiderman a escaladat Intercontinentalul

Spiderman a escaladat Intercontinentalul

scris de L.M.
4 afisari

Alain Robert, supranumit ‘Spiderman’, a escaladat vineri la prânz hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Spiderman a escaladat Intercontinentalul

Celebrul căţărător francez a fost urmărit de câteva sute de bucureşteni curioşi. Hotelul, cu 22 de etaje şi o înălţime de 77 de metri, nu a reprezentat nici pe departe cea mai mare provocare pentru temerarul francez, care a urcat, în primăvara acestui an, pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, de 828 metri. Printre cuceririle căţărătorului francez se mai numară clădirile Empire State Building (New York), Willis Tower (Chicago), Turnurile Petronas (Kuala Lumpur) sau Tour Montparnasse (Paris).
‘Mie îmi place să urc liber, fără echipamente de siguranţă, însă câteodată nu am de ales. În marea majoritate a ascensiunilor mele, însă, am urcat însă fără coardă de siguranţă. E adevărat, de câteva ori am şi căzut’, a precizat francezul. El a dezvăluit şi motivul pentru care îşi asumă asemenea riscuri: ‘Este mai bine să fac asta decât să am o viaţă plictisitoare. M-am născut să fiu căţărător‘.
În vârstă de 49 ani, Alain Robert, un alpinist cu un fizic deloc impresionant (1,65 m şi 50 kg), căsătorit şi tatăl a trei copii, a escaladat până în prezent, fără sisteme de siguranţă, aproximativ 100 de clădiri în întreaga lume, fiind de cele mai multe ori arestat la finalul ascensiunilor, pentru care nu avea autorizaţie. De această dată, însă, el a efectuat o căţărare autorizată, primind în acest sens acordul autorităţilor române, după ce a acceptat să poarte o coardă de siguranţă. La final, el i-a salutat pe bucureştenii care l-au încurajat pe parcursul ascensiunii.

5 comentarii

Daul Abu Cisi Parg Gin Gia 14-10-2011 - 16:55

Perversul asta trebuia arestat. Vedeti-va de treaba, bai, fraierilor, nu i-a ars lu asta sa se catere pe rahatul asta de bloc, ci, a vrut sa traga cu ochiul la ce se intimpla in camerele hotelului, caci i s-a spus ca daca vrei sa vezi cordeli cum n-ai mai vazut, numai la Intercontinental poti sa vezi. A facut mii de poze cu dezbracatii care tocmai si-o trageau ziua in amiaza mare. ce face politia romana? O freaca?

Ciu Huhu 15-10-2011 - 04:04

:)))))

BULA 15-10-2011 - 02:34

Bine ca n-a cazut, sa fi murit la noi in tara. Asta o cauta cu lumanarea aprinsa si pana la urma va da de belea.

Chris P. 15-10-2011 - 13:31

corect. la cat se joaca cu focul nu se stie niciodata cand se va arde…

BULA 15-10-2011 - 20:24

Cel putin va muri instantaneu. Noi ne vom chinui putin, cand va veni momentul, mai ales daca avem inima puternica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult