Acasa MagazinLife Statuia Libertăţii – interzisă publicului până în 2013

Statuia Libertăţii – interzisă publicului până în 2013

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Serviciul parcurilor naţionale din SUA a anunţat că Statuia Libertăţii şi insula Ellis aflată în apropiere, victime ale uraganului Sandy, nu vor fi redeschise publicului până în 2013.

Statuia Libertăţii – interzisă publicului până în 2013 (foto: filmapia.com)

Într-un comunicat al Serviciului parcurilor naţionale din SUA, instituţia precizează că nu a fost stabilită o dată pentru redeschidere a celor două obiective turistice, dar aceasta nu va fi în 2012. Conform Agerpres, Statuia Libertăţii în sine nu a fost avariată, dar ambarcaderul care permite turiştilor să ajungă la insula pe care se află în sudul Mahattan-ului, instalaţia electrică şi numeroase clădiri ale serviciului tehnic trebuie reparate, ca şi o faleză din cărămizi şi balustradele ei.

Ellis Island, multă vreme poartă de acces a imigranţilor sosiţi în SUA, a fost inundată, dar apa nu i-a afectat muzeul. În schimb, alimentarea cu curent electric şi linia telefonică au fost întrerupte de uragan. Aceste două atracţii sunt printre cele mai căutate de turişti în New York şi aproximativ 4 milioane de persoane le vizitează în fiecare an.

Statuia Libertăţii, donaţie a Franţei pentru SUA, a fost inaugurată în 28 octombrie 1886. Coroana statuii fusese deschisă vizitatorilor în 28 octombrie pentru câteva ore după un an de renovări. Uraganul Sandy a măturat regiunea în 29 octombrie, provocând daune importante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult