Acasa MagazinLife Strugure gigant. Ciorchine de 4,1 kilograme

Strugure gigant. Ciorchine de 4,1 kilograme

scris de M.A.
150 afisari

Un ciorchine de 4,1 kilograme a ieşit învingător la concursului „Strugurele gigant”, organizat în Republica Moldova.

Strugure gigant. Ciorchine de 4,1 kilograme

Strugure gigant. Ciorchine de 4,1 kilograme

Peste 50 producători de struguri de masă au prezentat publicului mai bine de 130 de mostre de struguri, la prima ediţie a Festivalului Strugurelui, care s-a desfăşurat duminică, la Cimişlia. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, învingător al concursului „Strugurele gigant” a fost desemnat Veaceslav Dogaru din localitatea Cărpeşti. Acesta a prezentat câte un strugure de soiul Apiren roz cu greutatea de 4,1 kg, Cardinal de 2,6 kg şi Victoria de 2,5 kg, transmite TRM.md.

La festival, alături de gazde au participat, cu standuri comune, reprezentanţi din 14 raioane viticole: Cahul, Cantemir, UTA Găgăuzia, Taraclia, Basarabeasca, Căuşeni, Ștefan Vodă, Călăraşi, Leova, Străşeni, Anenii Noi, Hânceşti, municipiul Chişinău, Ungheni.

Ediţia curentă a cuprins Forul naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri, un şir de concursuri și evoluări ale numeroase colective artistice de amatori din raioanele participante. Evenimentul a fost organizat de către administraţia raionului în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri din Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult