Acasa MagazinLife Studiu privind infidelitatea ȋn Europa. Vezi cine sunt „campioni”!

Studiu privind infidelitatea ȋn Europa. Vezi cine sunt „campioni”!

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Francezii și italienii sunt campionii infidelității în Europa, mai mult de un bărbat din doi (55%) și o femeie din trei (32% în Franța și 34 % în Italia) cedând ispitelor.

Studiu privind infidelitatea ȋn Europa. Vezi cine sunt „campioni”! (foo:therealsingapore.com)

Procentul bărbaților infideli este mult mai redus în țările dominant protestante, ca Marea Britanie (42%) și Germania (46%), în timp ce el este 51 % în Belgia, adaugă ancheta realizată de ifop în Franța, Germania, Spania, Italia, Belgia și Marea Britanie. Sondajul „tinde să confirme zvonurile și articolele din presă, mai ales internațională, despre caracterul nestatornic al francezilor, clișeele despre bărbatul latin îndeosebi infidel”, a indicat Francois Kraus, director al studiilor la Ifop, potrivit Agerpres.

Dezvăluirea la începutul lunii ianuarie a relației între președintele francez Francois Hollande și actrița Julie Gayet a alimentat comentariile în presa lumii despre moravurile amoroase ale francezilor. „Hollande și Berlusconi, cunoscuți acum pe acest plan la nivel internațional, își reprezintă poate în final cel mai bine națiunile”, a comentat Kraus.

Infidelitatea este repartizată mai proporțional între sexe în țările nordice, în special în Gemania, unde 43% dintre femei recunosc că au fost infidele (față de 29 % în Marea Britanie), precizează studiul. Italia este țara în care infidelitatea, dar și jocurile seducției și schimburile de mesaje sunt cele mai răspândite, potrivit studiului.

Schimbul de săruturi cu altă persoană este mai frecvent în țările dominant protestante: 53 % dintre persoanele intervievate au făcut-o în Germania, 50 % în Marea Britanie, față de 46 % în Franța, Italia și Belgia. În fine, dispoziția spre infidelitate este cea mai ridicată în Franța: mai mult de un francez din trei (35 %) declară că ar putea fi infidel în viitor dacă ar fi sigur că nimeni nu ar fi la curent cu aventura lui, față de 31 % dintre germani și spanioli, 30 % dintre belgieni, 28 % italieni și 25 % dintre britanici. Sondajul a fost realizat între 7 și 13 ianuarie prin chestionar online, pe un eșantion reprezentativ de 4.800 de persoane de peste 18 ani. În fiecare țară, ancheta a fost făcută pe un eșantion de 800 de indivizi, conform metodei cotelor.

3 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 21:02

Infidelitate adevarata doar la curvele
Adevarate , politice , ca de egzampu;

Amor,…fatal !

http://3.bp.blogspot.com/-V9ERnEyJLHQ/Uw7us-3aqDI/AAAAAAAARHk/RUn3qGA12zo/s1600/Amore+mio.jpg

digital 27-02-2014 - 21:10

fii atent băi țighane că aia e cucută!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult