Acasa MagazinLife SUA: Au desfiinţat gara prin care a trecut Regina Maria a României VIDEO

SUA: Au desfiinţat gara prin care a trecut Regina Maria a României VIDEO

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

O gară istorică din oraşul american Missoula, statul Montana, vizitată de Regina Maria a României în 1926, a fost dezafectată.

Potrivit paginii electronice a postului local de televiziune KAJ18, gara va fi folosită ca spaţiu pentru birouri, informează Mediafax. Este vorba despre gara Northern Pacific Depot din Missoula, statul Montana, care a fost construită în urmă cu peste 100 de ani. Societatea feroviară Northern Pacific Railroad a ajuns în Montana la sfârşitul secolului 19, aducând numeroşi pasageri, atât oameni simpli cât şi celebrităţi.

În spatele (trenului) este Regina României. 1926. Iar în jurul său sunt mii şi mii de curioşi. Ştiţi, astăzi nu s-ar permite aşa ceva din motive de securitate, dar erau înghesuiţi în jurul trenului, peste tot pe şinele din gară”, povesteşte preşedintele Montana Rail Link (Căile ferate din Montana), Tom Walsh, privind o fotografie veche, alb-negru, din acea zi.

Dar când priveşti imaginea, este atât de evident unde este şi este interesant când te gândeşti că, în urmă cu 85-90 de ani, acea linie era chiar o afacere importantă, iar atunci aduceam demnitari în micul Missoula Montana”, a adăugat Walsh.

Emblemele istorice ale Northern Pacific încă mai decorează gara din centru, în amintirea acelor zile. În prezent, ruta de sud din Montana este deţinută de Montana Rail Link şi între opt şi 20 de trenuri trec prin acea gară în fiecare zi, dar nu garnituri de pasageri.

Cred că am pierdut multă popularitate, dar în ceea ce priveşte utilizarea şi ceea ce facem pentru ţară, facem mult mai mult pentru ţară acum decât altădată”, a subliniat Walsh.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult