Acasa MagazinLife SUA se pregătesc să deschidă primele coffee shop-uri

SUA se pregătesc să deschidă primele coffee shop-uri

scris de L.M.
21 afisari

SUA vor deschide, la 1 ianuarie, primele ‘coffee shop’-uri unde se va putea comercializa canabis în scopuri recreative, primele state în care vor funcționa aceste localuri fiind Washington (nord-vest) și Colorado (vest), relatează France Presse.

SUA se pregătesc să deschidă primele coffee shop-uri

SUA se pregătesc să deschidă primele coffee shop-uri

În timp ce cultivatorii de canabis au motive de bucurie, autoritățile americane sunt preocupate mai ales de modul de impozitare a acestei noi activități comerciale, cel puțin în forma sa legală.

Anumite companii au anunțat deja organizarea unor excursii în cele două state în care vor apărea primele ‘coffee shop’-uri și care în luna noiembrie au legalizat prin referendum consumul de canabis în scopuri recreative. ”Noutatea însăși atrage oameni din toate părțile. Vin oameni cu mașinile din Texas, din Arizona și din Utah numai pentru a face parte din istorie”, explică Adam Raleigh, patronul furnizorului de canabis Telluride Bud Company.

Consumul de canabis în scop medical este deja legal și reglementat în 19 state din componența SUA, iar în majoritatea dintre acestea consumul de canabis în scop recreativ nu este considerat un delict.

20 comentarii

digital 28-12-2013 - 18:32

hahaha!
peste un an le vor închide ca fiind ilegale dar le vor legaliza și deschide pe coasta de est!
să vezi atunci retardeală amerlocă dusă la paroxism!
bașca management eficient și prosperitate economică!

Ad 28-12-2013 - 21:30

Intr-o tara in care fiecare nebun isi poate cumpara o arma se da drumul la droguri . Incredibil! Asta inseamna ca jurnalele o sa fie pline de drogati care se apuca sa traga de aiurea cu kalasnikovul!

digital 28-12-2013 - 21:36

„american dream”

urbos 28-12-2013 - 21:38

Lasa ca fac si ei in sfarsit ceva normal, ca in rest sint niste jeguri care asculta telefoane.

ValVerde 28-12-2013 - 21:54

Draga Ad, nu intelegi nimic, asa cum nu intelege nici autorul articolului.
Nu „SUA se pregatesc sa deschida etc” ci in SUA, statele Colorado si Washington se pregatesc etc..etc”

Voi nu intelegeti autonomia si puterea de decizie a popoolatiei localnice (din statul respectiv) in ceea ce priveste viata lor.
In SUA, consumul de marijuana este inca interzis de legile federale. Statele (pentru timpitzei de pe plaiurile mioritice, asta ar fi echivalentul judetului) au decis altfel decit guvernul federal. Desi FBI ar putea sa aplice legile federale, care au prioritate fata de legile regionale, administratia Obama a decis sa nu „prosecute” uzul de marijuana in comunitatile care au hotarit ca la ei acolo e OK sa fumezi cannabis.

Despre arme si droguri esti la fel de pe linga subiect, pentru ca discriminalizarea aduce o reducere a infractiunilor. Sau tu crezi ca-i ca la nunta…tzuica-n creier si trage cu pistolul sau da-i cu toporu-n cap vecinului ca sa zici ca te distrezi?

Vai de capul tau de troglodit…stati tu si dei ca tine in Romania aia a voastra in care totul e perfect. Nu le mai duce tu grija americanilor.

urbos 28-12-2013 - 22:32

Lindic, mars ma la cacat, ca tu vorbesti din cotet. N-ai calitatea sa explici nimic.
Hai mars ratatule, ca nu te remarca nimeni limbistule.

UnUL 28-12-2013 - 22:37

Bine că ai tu, Bubos-Jegos-Scârbos-Soios-Slinos-Urduros toate calitățile; „calitățile” jigodiei râioase și ale omizii băloase.

urbos 28-12-2013 - 22:41

Treci ca te asteapta hoitu ma-tii cracit. Nu-mi spune ca te-ai satisfacut deja, scarba dreacu.
Mai e putin si dispari d-aici.

UnUL 28-12-2013 - 22:43

QED. Ești cea mai infectă și dezgustătoare făptură pe care pământul o suportă pe fața lui, Buboșel.

digital 28-12-2013 - 22:36

….discriminalizarea…..
ce-i aia discriminalizare mă bolnavule?!

Pribeagul 28-12-2013 - 22:30

” ‘coffee shop’-uri și… consumul de canabis în scopuri recreative.”

Dracul ia cele mai neasteptate forme… nevinovate.

salut 28-12-2013 - 23:12

Na. Explica lindicului ce-s alea principii cand … in spiritul judecatii cu lindicul… i se pare normal sa fie condamnat un om pentru ca „a plagiat” pe altul ce a trait acum 200 de ani
…si tot pe baza aceleaiasi judecati creative cu lindicul…
la fel de normal i se pare „discriminalizarea” (Dumnezeule, „discriminalizarea” !!!!) traficului si distributiei de droguri.

Ce poti sa vorbesti cu astfel de deraiati mintali. Auzi, „discriminalizare”…!

UnUL 28-12-2013 - 23:16

† ‼ !! ☼ ﷲ ﷼ ????

ValVerde 29-12-2013 - 00:33

Du-te mai rumegatoareo la dictionar si cauta semnificatia conceptulor „lege”, „legal”, „respectul legii”, „penalitati asociate cu incalcarea legii” etc.
Daca nu intelegi, vino si intreaba, te ajut eu.

Dupa ce iti faci cit de cit o ideea despre ce ti-am spus, ai sa-ti dai singur seama ca ceea ce ti se pare tie „normal” sau „anormal” nu valoreaza nici cit o mina de furaje inghetate.

Poate ai sa intelegi atunci ca infractiunea despre care te lamentezi este descrisa, legiferata cu penalitati specifice in Legea 8 din 1996.
Cirpaciului copy/paste i se aplica articolul 141 al zisei Legi.

Deci nu conteaza ce crezi tu sau eu, cit de tare se tavaleste pe jos degetica sau cum injura ala micu’ Huhu.
E lege mai copitatule !

Despre legalizarea (am folosit un termen gresit, e „legalizare” sau scoterea de sub incidenta justitiei) marijuanei, tot la fel mai prapaditule. Nu conteaza ce crezi tu. Conteaza ce au votat rezidentii statelor respective.
Tie nu-ti cere nimeni parerea, hahalera ierbivora !

salut 29-12-2013 - 00:58

Mai proasto, pardon, lindico, tocmai ai legitimat actiunile lui Hitler, in special alea dinainte de razboi. Tocmai ai legitimat regimul Ceausescu – desi pe Ceausescu il urasti irational pentru patriotismul lui. Tocmai ai legitimat regimul Pol Pot, Kim Ir Sen, sau ce despot mai e pe lumea asta.

Pentru ca toti, dar ABSOLUT toti, mai lindico, clameaza exact acelasi lucru: ca ceea ce fac ei e legal si ca „EXISTA LEGI”. Nu conteaza aberatiile facute in numele legii…secaturile o tin ca Stan cu Fluierul : asa scrie la lege. Mai are vreo importanta ca legea ARE NUANTE, exista principii de aplicare, principii de drept, valori fundamentale? Ce-s alea? Secatura a gasit o virgula intr-un textisor care sa-i justifice frustrarile si gandirea cu lindicu.

Nu-i de mirare ca neterminati d’astia mononeuronali ce gandesc cu lindicu’ sunt masa de idioti utili ale tuturor jigodiilor (Basescu y compris) de pe planeta asta.

D-aia-s basisti. Orice urma de gandire logica i-ar scoate din turma asta, dar daca nu e, nici Dumnezeu nu cere !

ValVerde 29-12-2013 - 02:03

Ar trebui sa fie ilegal sa fii atit de cretin.
Mai nevolnicule, ceea ce mentionezi tu sunt legi date de un sistem dictatorial.
Tu cunosti diferenta intre legitimitatea sistemelor democratice si ilegitimitatea sistemelor dictatoriale, atunci cind folosesti ca unitate de masura valorile democratiei ???

Nu prea intelgi, nu e asa?

E complicat pentru neuronul tau scofilcit care pune semnul egal intre niste legi aprobate de parlamentul legitim si democratic al Romaniei anului 1996 si legile lui Pol Pot, Ceausescu sau Hitler.

Ba, tu nu esti cretin, ar fi o insulta pentru cretini sa te asociez lor.

Fara sa mai discutam ca tu te ratoiesti la o lege existenta si pretinzi ca ar trebui aplicata dupa cum simti tu in copite…dumnezeule mare, devin credincios numai ca sa pot sa invoc puterea suprema sa se uite si el in jos sa vada ce a creat…rusinica doamne-doamne, lucru facut de mintuiala cu boul asta….

Daca tu esti antibasist si daca toti sunt ca tine (desi e greu de crezut) nu e de mirare ca o luati in falci cu o perseverenta demna de o cauza mai buna.

salut 29-12-2013 - 01:02

A, inca o trasatura specific basista: lindica scrie „discriminalizare” total analfabetic, semn clar de sfertodocta, dar…ma trimite pe mine la dictionar…Dumnezeule mare, asta se mai si baga in discutii juridice !

Basist(a)=bolnav(a) mintal.

ValVerde 29-12-2013 - 02:09

Da ba timpitzel, am admis ca am folosit un termen englezesc si l-am tradus gresit:

„de·crim·i·nal·ize (d-krm-n-lz)
tr.v. de·crim·i·nal·ized, de·crim·i·nal·iz·ing, de·crim·i·nal·iz·es

To reduce or abolish criminal penalties”

salut 29-12-2013 - 02:32

Sfertodoctule, „de-criminalizare” exista si in termenii juridici romanesti, dar tu, ca deobicei, judecand cu lindicu ai scos:

„d-i-s-c-r-i-m-i-n-a-l-i-z-a-r-e”

Ceea ce NU E nici traducere fortata a unui englezism, NU E nici greseala de tastare
Ci E
Expresia inculturii agresive si fudule (sfertodoct).

Asa si analfabetul ala cu care te pupi in bot la curul lui Basescu, slujanul UnUL, cel care scrie „ei VREA”, si „o data” (cu sensul de „candva”)…spunea si SUSTINEA imbecil: „basescianism”. Sunteti la fel:
Basisti necititi, bolnavi mintal !

ValVerde 29-12-2013 - 04:05

Asta e tot ce poti, mai paiatza ?

Asta te converteste pe tine in om cult ?

Uite mocofane, iti dau satisfactia marunta cu care te falesti: de 25 de ani scriu in romaneste aproape exclusiv pe forumul asta celebru.

Numara-mi „i” din „a” si „i” din „i” si ai sa remarci cu superioritate ca habar nu am noile reguli.
Ma mai uit cum scriu oamenii pe aici.

In inginfarea-ti ridicola tu crezi ca scrierea corecta e dovada de eruditie? Te inseli !

Sa stii sa scrii cuvintul dar sa nu ai habar de semnificatia lui mie mi se pare mult mai grav.
Una denota lacune de ortografie, cealalta denota lacune de intelegere si de discernamint.

Tu esti doar un papagal care frizeaza ridicolul in automultumirea de sine, dar un papagal care verifica de doua ori dictionarul inainte de a scrie corect gramatical o asa-zisa idee care face zob logica…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult