Acasa MagazinLife Suedia a câştigat Eurovison 2012, Romania cu Mandinga, locul 12

Suedia a câştigat Eurovison 2012, Romania cu Mandinga, locul 12

scris de D.S.S.
1 afisari

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat Eurovision 2012 (372 de puncte),  desfăşurat sâmbătă seara pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaijdan, cu piesa ‘Euphoria’. Trupa Mandinga, care a reprezentat România în finala concursului, s-a clasat pe locul al 12-lea (71 puncte), cu melodia ‘Zaleilah’. Locul al doilea a fost ocupat de Rusia cu 259 de puncte, iar locul al treilea de Serbia cu 214 puncte.

MANDINGA

Eurovison 2012, Romania cu Mandinga, locul 12

Mandinga a ocupat locul 12 la ediţia Eurovision 2012. Marea câştigătoare este Suedia. Prima oară, Suedia a câştigat Eurovision cu ABBA şi piesa „Waterloo”. Astfel, în 2013,  Suedia va fi organizatoarea concursului.

România nu a câştigat niciodată Eurovisionul. Ţara noastră a ocupat de două ori locul al treilea cu Luminiţa Anghel & Sistem în 2005 la Kiev şi cu Paula Seling şi Ovi în 2010 la Oslo. În 2006, la Atena, România a fost pe locul al patrulea în finală, cu piesa lui Mihail Trăistariu, Tornero, care a obţinut cel mai mare punctaj în finala Eurovision – 172 de puncte.

Primele 3 puncte pentru România au venit de la Belgia.  La acestea s-au adaugat alte 6 de la Azerbaijan. Rusia ne-a dat un punct, Israel 6 puncte. Irlanda ne-a acordat şi ea 5 puncte. 10 puncte pentru România au venit din Spania. Alte 7 puncte au venit din Italia. Cipru ne-a acordat 3 puncte. Portugalia ne-a dat 4 puncte. Încă un punct a venit de la Danemarca. 12 puncte ne-a dat  Moldova. Franţa a acordat României 2 puncte, iar Turcia alte 4. Grecia ne-a dat 7 puncte. In total,  România a adunat doar 71 de puncte.

Show-ul, prezentat de Nargiz Birk-Petersen, Leyla Alieva şi Eldar Gasimov, a cuprins şi momente de muzică şi dans tradiţional din Azerbaidjan. De asemenea, au cântat şi câştigătorii Eurovision de anul trecut, organizat la Dusseldorf, în Germania, Ell şi Nikki.

Concurenţii au fost notaţi de telespectatori, prin apel telefonic şi SMS, şi de câte un juriu de specialitate din cele 42 de ţări participante la Eurovision, care a notat vineri seara.

Rezultatele televotingului au fost anunţate de reprezentanţi ai ţărilor participante, Paula Seling prezentând punctajele telespectatorilor români pentru finalişti.

1 comentariu

Lucian 27-05-2012 - 08:20

Şi locul 12 e mult. Piesa Mandingăi a fost o porcărie. Cei care au ales-o să ne reprezinte la Eurovision au vrut sa ne facă ţara de râs…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult