Acasa MagazinLife Sute de cupluri au re-creat sărutul din 14 august 1945 în Times Square

Sute de cupluri au re-creat sărutul din 14 august 1945 în Times Square

scris de D.P.
14 afisari

Sute de cupluri au re-creat vineri, la New York, imaginea sărutului din Times Square, dintre un soldat din US Navy și o infirmieră, imortalizată la 14 august 1945 și considerată de-a lungul deceniilor care au urmat drept un simbol al bucuriei provocate de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Times Square sarutFotografia intitulată ‘V-J Day in Times Square‘ (V-J fiind prescurtarea de la Victory over Japan — victoria asupra Japoniei) a fost realizată de Alfred Eisenstaedt imediat după explozia de fericire cu care mulțimea adunată în Times Square a primit vesta capitulării Japoniei, prin care conflagrația mondială a luat sfârșit.

Times Square 2015Participanții la acțiunea de vineri au reprodus cât mai fidel aspectul personajelor din fotografie și s-au sărutat cu patos, tot ca în poza respectivă, spre încântarea tuturor celor aflați în zonă.

Invitați de onoare au fost Ray și Ellie Williams, care s-au căsătorit la 15 august 1945 și care au venit special pentru această ocazie din statul american Georgia, în care locuiesc.

În seara zilei de 14 august 1945, peste două milioane de persoane se adunaseră în Times Square, unde se găsea, în acea perioadă, redacția ziarului New York Times, pentru a afla ultimele știri ale zilei. Anunțul referitor la sfârșitul războiului a fost primit cu exuberanță. Fotografia făcută chiar atunci a fost publicată o săptămână mai târziu în revista ‘Life’. Identitatea celor doi protagoniști a rămas necunoscută până azi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult