Acasa MagazinLife Test de rezistenţă pentru cel mai lung pod de sticlă

Test de rezistenţă pentru cel mai lung pod de sticlă

scris de C.P.
21 afisari

Podul de sticlă Zhangjiajie Grand Canion Glass Bridge este unul dintre cele mai lungi poduri din sticlă din lume, acesta fiind situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan din provincia chineză Hunan, iar turiştii au avut ocazia să îi testeze rezistenţa.

Zhangjiajie Grand Canion Glass BridgePentru a testa rezistanţa podului, turiştii chinezi au utilizat ciocane care cântăreau 5,5 kilograme, însă acestea nu au reuşit decât să facă o crăpătură în pod, potrivit Descoperă.

,,Chiar dacă sticla s-a crăpat nu se va sparge niciodată în bucăţi, turiştii pot să se bucure în continuare de această atracţie”, a afirmat unul dintre oficialii chinezi responsabili de pod.

Pentru a testa cu adevărat rezistenţa podului, o maşină de două tone a trecut podul fără ca acesta să păţească ceva. Podul a fost proiectat pentru a susţine circa 800 de persoane, acesta a întrecut zece recorduri mondiale printre care cea mai înaltă platformă de bungee jumping din lume.

Podul Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge are o lungime de 430 de metri şi o lăţime de şase metri. Construcţia este amplasată la 300 de metri deasupra solului.

Pe pod sunt deseori organizate evenimente, precum sesiuni de yoga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult