Acasa MagazinLife The Lorax, incasari record de peste 70 de milioane de dolari

The Lorax, incasari record de peste 70 de milioane de dolari

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

Succesul ecranizarii cartii celebrului Dr. Seuss a socat pe toata lumea, inclusiv pe producatorii de la Universal ce nu se asteptau la incasari de mai mult de 40 de milioane.

LoraxFilmul a surclasat cu mult “Proiectul X” al celor de la Warner Bros, care a detinut a doua pozitie in acest week-end cu 20 de milioane de dolari obtinute din incasari. Suma de 70.7 milioane de dolari obtinuta de film ii asigura titlul de cel mai puternic debut al anului si cel mai bun debut pentru o animatie. Vechiul record din acest an era de 41.2 milioane de dolari si era detinut de drama romantica ”The Vow”.

Filmul prezinta povestea unui baiat de 12, indragostit de Audrey, fata pentru care porneste in cautarea ultimul copac atunci cand aceasta isi exprima dorinta de a vedea cu ochii ei un arbore. Astfel, Ted porneste intr-o aventura ce il face sa descopere o creatura fascinanta a codrului, Lorax. Acest animal morocanos prinde viata prin vocea lui Danny de Vito, care impreuna cu actori precum Ed Helms, Taylor Swift. Betty White si Zac Efron au reusit sa dea nastere unei animatii ce potrivit specialistilor va detine recordul de debut la box-office pentru anul 2012 cel putin pana la aparitia filmelor “The Expandables 2” sau “The Hobbit”.

Succesul animatiei se datoreaza si liderului studioului Illumination Entertainment, Chris Meledandri, cunoscut atat pentru realizarea seriei Ice Age, cat si pentru Despicable Me. Cu siguranta insa, un alt punct forte al animatiei este reprezentat de notorietatea de care se bucura celebrul autor de carti pentru copii Theodor Seuss Geisel, cunoscut sub numele de Dr.Seuss. Aceasta nu este prima adaptare a unei carti scrisa de celebrul autor, printre alte opere ecranizate numarandu-se: “How the Grinch Stole Christmas”, “The Cat in the Hat” sau “Horton hears a who!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult