Acasa MagazinLife Tinerii saudiţi au interzis la mall neînsoţiţi de femei

Tinerii saudiţi au interzis la mall neînsoţiţi de femei

scris de Șt. C
1 afisari

Barbaţii tineri din Arabia Saudită sunt extrem de nemulţumiţi de noua lege care le interzice să meargă în mall dacă nu sunt însoţiţi de nicio femeie din familie.

Tinerii saudiţi au interzis la mall neînsoţiţi de femeiLegea este menită să le protejeze pe femeile singure care fac cumpărături de potenţiali hărţuitori, informează ProTV.ro.

Problema din Arabia Saudită are doua aspecte: acum, bărbaţii trebuie să fie însoţiţi de femei dacă vor să intre în mall-uri, iar înainte de lege, situaţia era exact invers: femeile erau oarecum obligate să fie însoţite de un bărbat din familie pentru a evita sa fie hărţuite în mall-uri.

“Dacă vreau să mă duc să cumpăr ceva pentru mine, trebuie s-o sun pe mama sau pe una din surorile mele”, se plânge Adel Sahhaf, 26 de ani. “E foarte trist că nu pot să merg şi eu într-un supermarket şi să-mi iau, pur şi simplu, ce am nevoie de acolo. Am fost oprit de nenumărate ori de paznicii de la intrarea din mall, chiar daca mă duceam dimineaţa, când nu era nimeni la cumpărături”.

Jaber Abdullah, oţiter de securitate la un mall, susţine că legea li se aplică doar bărbaţilor tineri, pentru că se consideră ca ei sunt principalii hărtuitori ai femeilor. “Câteodată, le permitem bărbaţilor mai în vârstă să intre neînsoţiţi, pentru că de obicei ei sunt inofensivi pentru femei”, spune Abdullah.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult