Acasa MagazinLife TinKode din România a pus la pământ site-ul Royal Navy

TinKode din România a pus la pământ site-ul Royal Navy

scris de Ziua Veche
13 afisari

Un hacker român care-şi spune TinKode a „pus la pământ” site-ul Marinei Regale Britanice (Royal Navy) care este suspendat de aproape trei zile, notează BBC, citat de Hotnews.


Hacker-ul a aflat parole ale administratorilor şi utilizatorilor după un atac de tipul „SQL injection”, mod extrem de des folosit de hackeri. Site-ul este încă suspendat, iar reprezentanţi ai firmelor de securitate spun că întamplarea este jenanta pentru Royal Navy, care la nivel declarativ făcuse o prioritate din apaăarea împotriva atacurilor informatice.

Hacker-ul TinKode a atacat site-ul vineri, iar apoi a pus pe internet nume de utilziatori şi parole ale administratorilor site-ului şi alte informaţii confidenţiale.

Şi luni dupa-amiază, site-ul Royal Navy este încă imposibil de accesat, iar pe o casetă neagră scrie: „Din păcate site-ul Royal Navy este în proceduri esenţiale de întreţinere. Vă rugăm să reveniţi curând”. Reprezentanţi ai Marinei au admis că site-ul a fost atacat, dar spun că nu s-au pierdut date.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult