Acasa MagazinLife TITANIC – 100 de ani de la naufragiu. Meniul ultimei mese vândut la licitaţie

TITANIC – 100 de ani de la naufragiu. Meniul ultimei mese vândut la licitaţie

scris de Z.V.
0 afisari

Un meniu al ultimei mese a pasagerilor Titanicului a fost adjudecat la licitaţie cu 76.000 de lire sterline (91.000 de euro) sâmbătă seară în Marea Britanie, a anunţat casa de licitaţii care s-a ocupat de vânzare.

foto agerpres.ro

Meniul, care datează din 14 aprilie 1912, ziua în care pachebotul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord, s-a numărat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitaţie de casa Henry Aldridge&Son în sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului. Un colecţionar care locuieşte în Marea Britanie a cumpărat meniul păstrat de Ruth Dodge, o pasageră care călătorea în SUA cu soţul său, un bancher din San Francisco, şi cu fiul său, şi care a luat meniul în poşetă.

Cei trei au supravieţuit naufragiului, iar meniul a rămas până acum în familie. Meniul propune ouă Argenteuil, consommé fermier, cotlet de berbec la grătar şi galantină (ruladă) de pui.  ‘Ne furnizează o imagine fascinantă a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elită de pe Titanic‘, a apreciat expertul casei de licitaţii, Andrew Aldridge. Titanicul s-a scufundat în largul Terra Nova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morţi din cei 2.200 de pasageri.

1 comentariu

digital 01-04-2012 - 21:50

oare care o fi meniul băsexului,pe Titanic-România?!
vă dați seama cum se vinde ,ăla?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult