Acasa MagazinLife Titanicul va dispărea în 20 de ani

Titanicul va dispărea în 20 de ani

scris de B.C.R
3 afisari

Epava Titanicului se va transforma în nimic mai mult decât o pată de rugină pe fundul oceanului Atlantic în următorii 15-20 de ani, cred oamenii de ştiinţă, sceptici cu privire la posibilităţile de prezervare a vestigiului.

titanicO specie nou descoperită de bacterie devoratoare de rugină consumă încet şi sigur cele 50.000 de tone de fier care mai intră încă în componenţa vasului de croazieră scufundat. Acum, experţii cred că grupul invaziv de microorganisme va provoca în cele din urmă descompunerea integrală a epavei aflate la o adâncime de 3.700 de metri în ocean.

Identificată prin teste ADN, bacteriaHalomonas titanicae – a fost descoperită în straturile de rugină care au acaparat metalul din structura Titanicului de-a lungul secolului care a trecut de la scufundarea sa în 1912. Aceste organisme ar consuma rugina şi implicit fierul de sub apele Atlanticului de Nord.

Bacteria a fost descoperită în rugina colectată de pe epavă de către o echipă de cercetători în 1991. Oamenii de ştiinţă au început analizarea lor în 1995, dar numai în ultimii câţiva ani tehnologia ADN a progresat suficient încât bacteria să fie izolată şi studiată plenar. Tendinţele ei distructive înseamnă că particule de rugină se vor dezintegra eventual în pudră fină amestecându-se cu sarea oceanului.

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult