Acasa MagazinLife Tomatina, bătaia cu roșii din Buńol, împlinește 70 de ani

Tomatina, bătaia cu roșii din Buńol, împlinește 70 de ani

scris de C.S.
6 afisari

Tradiționala bătaie cu roșii „Tomatina” din localitatea Buńol (estul Spaniei) împlinește miercuri 70 de ani de istorie în acest oraș din Valencia de 22.000 de locuitori. Aniversarea va fi marcată prin lansarea unei cifre record de tomate, de până la 150.000 de kilograme – cu cinci tone mai mult decât la precedentele ediții, relatează EFE.

tomatinaÎncepând cu orele 11.00 și timp de 60 de minute, străzile din centrul localității se vor colora în roșu pentru a aduce un omagiu bătăii care a stat la originea acestei tradiții și care, în pofida cenzurii inițiale, a ajuns de notorietate mondială.

Va fi a treia ediție Tomatina cu plată de când municipalitatea a decis să impună un preț de participare și a doua de când autoritățile au decis să limiteze participarea la 22.000 de persoane (la precedentele ediții au participat până la 45.000 de persoane).

Potrivit cifrelor Primăriei din Buńol, se prevede ca la Tomatina de anul acesta să participe aproximativ 20 % spanioli, 15 % britanici, 10 % de japonezi, 9 % indieni, 5% australieni și tot atâția americani.

Ca și la precedentele ediții, particularitatea acestei tradiții va transforma străzile din Buńol într-un scenariu improvizat pentru filme și anunțuri publicitare, iar anul acesta și ca platformă de promovare a noilor tehnologii.

Organizatorii acestui eveniment și Google au în vedere un proiect inedit, constând în înregistrarea și geolocalizarea de imagini ale desfășurării Tomatina, înainte și după bătaia cu roșii.

Și Primăria din Buńol va profita de scenariul Tomatina pentru a lansa ‘Besos por la igualdad’—o campanie împotriva homofobiei și a violenței domestice — și va invita cupluri heterosexuale și gay să se sărute, iar imaginile vor fi difuzate de mass-media, încheie EFE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult