Acasa MagazinLife Topul celor mai bizare construcții din lume. Pe ce loc se aflǎ Palatul Parlamentului!

Topul celor mai bizare construcții din lume. Pe ce loc se aflǎ Palatul Parlamentului!

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Palatul Parlamentului din Bucureşti a fost inclus într-o listă de 21 de „construcţii bizare şi aparte din lumea întreagă” alcǎtuit de site-ul american Buzzfed.

Topul celor mai bizare construcții din lume. Pe ce loc se aflǎ Palatul Parlamentului! (foto:selectaccomodation.ro)

„Cum de există astfel de locuri?” se întreabă editorii site-ului Buzzfeed care au alcătuit lista, intitulată „21 dintre cele mai bizare şi aparte clădiri din lumea întreagă”. Palatul Parlamentului din Bucureşti este a 5-a intrare din listă, însoţită de descrierea: „Construită în era Uniunii Sovietice, simbolul stalinist este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume. Este atât de mare încât poate fi văzută chiar din spaţiu”.

Prima poziție este ocupatǎ de Capital Gate din Abu Dhabi, fiind urmatǎ de Seiful global de seminţe din Longyearbyen, Norvegia și Casa Strȃmbǎ din Staffordshire, Marea Britanie. Clasamentul include, printre altele, Casa pianului, din Anhui, China, Muzeul de artă contemporană Kunsthaus din Graz, Austria, Templul Lotus din Delhi, India, şi clădirea de birouri Krzywy Domek din Sopot, Polonia, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult