Acasa MagazinLife Topul celor mai bune filme de Crăciun – vezi preferatele criticilor (video)

Topul celor mai bune filme de Crăciun – vezi preferatele criticilor (video)

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Criticii de cinema din Statele Unite ale Americii au realizat un top al celor mai bune filme de Crăciun din toate timpurile.

Topul celor mai bune filme de Crăciun (foto: telegraph.co.uk)

Pelicula „O viaţă minunată/ It’s a Wonderful Life„, regizată de Frank  Capra în 1946, ocupă  primul loc în acest top al celor mai bune filme de Crăciun. Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii vineri, 21 decembrie, a fost realizat de agregatorul de cronici de film Rotten Tomatoes.

Pe locul al doilea în acest top se află muzicalul „Hanul melodiilor/ Holiday Inn” (1942), cu Bing Crosby şi Fred Astaire. Podiumul este încheiat de fantezia regizorală a lui Tim Burton „Coşmar înainte de Crăciun/ The Nightmare Before Christmas” (1993). În continuare pe locul al 4-lea se află drama „Stalag 17” (1953), a cărei acţiune este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar lungmetrajul „Miracle on 34th Street” (1947) se află pe locul al cincilea în topul celor mai bune filme de Crăciun. Topul 10 al celor mai bune filme de Crăciun este completat de filmele „Die Hard” (1988), „Arthur Christmas” (2001), „A Christmas Story” (1983), „Trading Places” (1983) şi „Rare Exports: A Christmas Tale” (2010).

Conform celor de la Rotten Tomatoes filmul „O viaţă minunată” a urcat pe primul loc de pe poziţia a cincea în 2009, anul în care a fost întocmit pentru ultima oară acest clasament. În acel an, primul loc a fost ocupat de filmul „Coşmar înainte de Crăciun„. Potrivit mediafax, agregatorul Rotten Tomatoes, care analizează toate cronicile de film şi acordă o notă fiecărei pelicule, în funcţie de recepţia sa generală din partea criticilor de cinema, a folosit aceeaşi formulă de calcul şi pentru a alcătui topul filmelor de Crăciun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult