Acasa MagazinLife Topul celor mai bune whisky-uri din lume

Topul celor mai bune whisky-uri din lume

scris de Laurentiu Banches
74 afisari

Un prestigios ghid britanic a publicat luni, 3 noiembrie, un clasament al celor mai bune whisky-uri din lume, marca japoneză Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 fiind desemnată câștigătoare.

Topul celor mai bune whisky-uri din lume (foto:channelnewsasia.com)

Topul celor mai bune whisky-uri din lume (foto:channelnewsasia.com)

Marca de whisky Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descrisă drept „consistent, sec și la fel de rotund ca o bilă de biliard”, în cadrul ghidului Jim Murray Whisky Bible, care publică recenzii și oferă note tuturor mărcilor de whisky din lume. Pe locul doi și respectiv trei s-au plasat două mărci de bourbon americane, William Larue Weller și Sazerac Rye 18 Year Old.

Prima distilerie japoneză a fost înființată în regiunea Kyoto în anii ’20, cu ajutorul lui Masataka Taketsuru, fiul unui producător de sake care a studiat la Glasgow și s-a întors în Japonia cu soția sa scoțiană. Aproximativ 18.000 de sticle de whisky Yamazaki Single Malt Sherry Cask au fost produse până  în prezent, prețul unei sticle ridicându-se la aproximativ 100 de lire. În mod surprinzător, conform acestui top prezentat de Agerpres, pe primele cinci poziții nu apare nici un whisky de  fabricație britanică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult