Acasa MagazinLife Transhumanța a fost inclusă în patrimoniul imaterial UNESCO

Transhumanța a fost inclusă în patrimoniul imaterial UNESCO

scris de Z.V.
159 Afisari

Străvechiul obicei al transhumanței, care este strămutarea sezonieră a turmelor, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Decizia a fost luată la cea de-a 18-a sesiune a Comitetului Interguvernamental pentru Salvagardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, întrunită marți în Botswana.

„Această victorie nu este doar a noastră, ci este rezultatul unei colaborări remarcabile cu alte țări europene implicate în dosar și a eforturilor specialiștilor în protejarea și promovarea moștenirii culturale inestimabile a transhumanței”, a transmis Comisia Parlamentară UNESCO.

„Includerea în UNESCO subliniază importanța și semnificația obiceiului transhumanței în contextul cultural al umanității și reprezintă un pas crucial în eforturile noastre de conservare a tradițiilor autentice pentru generațiile viitoare.”

10 țări europene au colaborat la dosarul multinațional al transhumanței: Albania – Andorra – Austria – Croația – Franța – Grecia – Italia – Luxemburg – România – Spania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS