Acasa MagazinLife “Turiştii de divorţ” iubesc România

“Turiştii de divorţ” iubesc România

scris de A.B.
5 afisari

România devine destinaţia preferată a „turiştilor de divorţ”, întrucât procedurile sunt mai rapide şi mai ieftine.

Un cuplu care a venit la Bucureşti de la Bologna, pentru o singură zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenţă în România. Cei doi soţi speră că în câteva luni căsătoria lor va fi desfăcută legal.

„Un divorţ clasic durează prea mult dacă intenţia ta este să-ţi refaci viaţa şi să o iei de la capăt”, a declarat bărbatul pentru NYT, insistând ca identitatea să nu-i fie dezvăluită.

Avocaţii spun că este în creştere numărul celor care aleg să profite de legislaţia europeană şi să divorţeze în alte ţări pentru a evita procedurile complicate din Italia.

Practic, după ce obţin rezidenţa, cuplurile pot cere divorţul după doar şase luni, evitând astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie în legislaţia italiană.

România a devenit destinaţia preferată a „turiştilor de divorţ„, potrivit oamenilor care lucrează în acest domeniu. Ei afirmă că divorţul în România este ieftin, rapid şi procedurile sunt destul de flexibile. „A fost uşor. Abia ce am semnat”, a declarat bărbatul din cuplul intervievat de cei de la NYT, potrivit Mediafax.

Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt şi ele destinaţii populare pentru divorţ, însă România este cunoscută ca fiind o ţară mai ieftină cu proceduri mai rapide. Firma care a aranjat divorţul cuplului contactat de NYT, Divorzio Comodo, adică „divorţ uşor„, oferă servicii de desfacere a căsătoriei rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult