Acasa MagazinLife Uitaţi castraveţii! Ce cârnat au inventat bulgarii?

Uitaţi castraveţii! Ce cârnat au inventat bulgarii?

scris de L.M.
14 afisari

Uitaţi castraveţii! Oamenii de ştiinţă bulgari susţin că au inventat un cârnat care poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Uitaţi castraveţii! Ce cârnat au inventat bulgarii

Uitaţi castraveţii! Ce cârnat au inventat bulgarii

Cârnatul conţine licopen, o substanţă ce determină culoarea roşie a tomatelor şi care se găseşte în cantităţi mare în pieliţa de roşii, relevă presa locală, preluată de Moldpres. Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv şi-au propus să-i convingă pe producătorii de mezeluri din Bulgaria să renunţe la aditivi şi alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare plăcută produselor lor.

„În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoarece conţine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural”, afirmă profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve, care susţine că astfel producătorii de mezeluri ar putea renunţa la coloranţii artificiali.

Conform constatărilor cercetătorilor bulgari, licopenul reduce incidenţa mai multor tipuri de cancer şi este util pentru piele. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Plovdiv sunt încrezători că, într-un viitor apropiat, Bulgaria lor va produce primii cârnaţi absolut sănătoşi pentru organismul uman.

3 comentarii

digital 12-06-2012 - 23:03

uite mă bulane,aici remediu la cancer,nu tâmpeniile tale de retardat!!!

Chris P. 15-06-2012 - 00:01

oh daa… o stire despre vecinii nostri mamaligari. mai nou se pricep la carnati…

ormy 15-06-2012 - 00:17

cu cirnatu bulgaresc , fetzele se descretesc , inimile infloresc si te scapa si de celulita !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult