Acasa MagazinLife Un bloc de cinci etaje s-a prăbușit la Istanbul

Un bloc de cinci etaje s-a prăbușit la Istanbul

scris de A.H.
183 Afisari

Un bloc de locuințe s-a prăbușit duminică în Istanbul, în Turcia, provocând moartea unei persoane și rănirea a opt, au anunțat autoritățile. Prăbușirea a readus la viață temerile legate de rezistența clădirilor într-un oraș predispus la cutremure, potrivit ABC News.

Imaginile televizate au arătat pompieri care mutau cu mâna molozul din clădirea de cinci etaje din Kucukcekmece, care s-a prăbușit. Șapte persoane au fost scoase inițial dintre dărâmături, dintre care două au fost grav rănite, a declarat guvernatorul Istanbulului, Davut Gul, în timp ce vizita locul faptei.

Biroul său a declarat ulterior că încă o persoană rănită a fost salvată și că a fost recuperat un cadavru.Guvernatorul a declarat că structura veche de 36 de ani s-a prăbușit la ora 8:40. Cauza nu a fost clarificată imediat, dar nu a existat niciun semn de explozie sau activitate seismică. Doar ultimele două etaje erau folosite ca locuințe, restul clădirii fiind ocupat de întreprinderi.

Imagini de la o cameră de luat vederi de peste drum au arătat că pasagerii care așteptau să urce într-un microbuz de transport public în momentul prăbușirii au scăpat cu puțin timp înainte de a fi loviți de dărâmăturile prăbușite.

Peste 59.000 de persoane au fost ucise anul trecut când un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit părți din sudul Turciei și din Siria vecină. Dezastrul a scos în evidență aplicarea deficitară a reglementărilor în materie de construcții în Turcia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult