Acasa MagazinLife Un papagal de 74 de ani fluieră după fete şi cântă de rupe pământul (VIDEO)

Un papagal de 74 de ani fluieră după fete şi cântă de rupe pământul (VIDEO)

scris de Z.V.
907 Afisari

La 74 de ani, Luis este cel mai bătrân papagal din România şi face parte din rasa Imperială. A fost adus din Venezuela în urmă cu 23 de ani de un marinar care a dat pe înaripată 40 de dolari. În ţara sa de baştină, pasărea era vedetă într-un magazin unde pronunţa cuvintele tuturor mărfurilor expuse la vânzare

Papagalul Luis care fluiera dupa fete

Papagalul Luis care fluiera dupa fete-foto inainte.eu

Medicii veterinari din Bacău sunt convinşi că, la cât este de vivace, pasărea are toate şansele să prindă suta de ani. La venerabila sa vârstă, Luis, cântă imnul României dinainte de ’89, fluieră după fete, face ca pisica, îşi strigă stăpâna, spune ”tra-la-la”, iar când se supără zice  rapid ”urâtule!”.  Bătrânul Luis a ajuns la o familie din Bacău în 1987 şi de atunci este ca un membru al familiei. A fost adus din Venezuela, unde spunea în limba spaniolă produsele dintr-un magazin.  ”Fratele meu a fost marinar. Când a făcut o escală în Venezuela l-a văzut pe papagal într-un magazin şi pe loc l-a îndrăgit. Nu s-a lăsat până nu l-a înduplecat pe partonul magazinului să i-l vândă. L-a convins contra sumei de 40 de dolari”, a povestit Andra Amăriuţei, proprietara papagalului.  A învăţat  apoi rapid limba română.

Vezi aici povestea papagalului de la Bacău

9 comentarii

YAAKOV 10-06-2011 - 08:33

Bravo !
E mai destept ca Boc. Dar si ca Basescu, ca el nu gandeste cu mintea lui, ci face ce ii spune FMI-ul.

Doru Dragomir 10-06-2011 - 09:47

Incearca sa iti modifici limbajul si sa abordezi un ton mai civilizat. Ai cartonas galben. Multumesc pentru intelegere

YAAKOV 10-06-2011 - 12:12

Ce v-a deranjat atat de tare, chestia cu papagalul, sau ca i-am sitirit pe agentii serviciului secret maghiar, care stau calare pe forum si tipa ca vor sa sfarme Romania, cu scopul de a crea Ungaria Mare ?
In privinta limbajului, este chiar civilizat in discutia cu dusmanii nostri de moarte. Altii ii injura si pe Basescu si pe Boc, scarbos de tot, dar nu reactionati pentru ca acestia la care ma refer au un discurs incoerent, deci nu se pune. Eu cam pun punctul pe „i” si ar putea avea impact asupra cititorilor, cu ideile mele „periculoase”.
Trebuia ca ziaristii sa fie in linia intai a frontului si sa ia atudine impotriva celor care nu ne vor binele, nu sa fie niste milogi care ling si ei pe unde pot ca sa-si duca zilele.

Doru Dragomir 10-06-2011 - 12:17

Daca urmariti cu atentie forumul veti observa ca nu mai acceptam atacurile la persoana si limbajul suburban. Asa ca va recomand sa respectati aceste minime cerinte. disputa poate avea loc si in alti termeni. Prin urmare, puteti sa va exprimati opiniile in contradictoriu cu alti forumisti, dar fara cuvinte obscene

YAAKOV 10-06-2011 - 12:27

Am sa urmaresc mai cu atentie ce scriu altii pe aci, sa ma conving ca cenzurati „cuvintele obscene”.
Insa nu inteleg de ce ati intervenit la comentariul cu papagalul si Basescu (Boc nu se pune), ca aici nu am folosit cuvinte triviale.
V-a deranjat ca le-am dat-o peste bot bozgorilor, recunoasteti.

Bumerang 10-06-2011 - 12:29

In sfarsit!
Ar mai fi si alti forumisti, carora le lipsesc cei 7 (?) ani de acasa. Va rog sa va ocupati si de ei.

Urbos de ex are cea mai mare densitate de injuri pe linie de comentariu!

YAAKOV 10-06-2011 - 14:26

Sunt curios de ce nu mi-ati scos si comentariul „Ba ……….e, tu esti bozgor !” si le-ati cenzurat pe alea care aveau si ceva substanta, adica adevar politic.

Doru Dragomir 10-06-2011 - 14:28

Simplu, ca nu l-am vazut. Sunt si eu om…dar o sa vorbesc cu robotzelul din sistemul de programare sa fie mai atent la tine-:)))

YAAKOV 10-06-2011 - 14:42

Mai bine ai vorbi cu robotelul sa va scrie articole cu substanta in ele, nu laturi din astea. Eu imi pierd timpul pe forumul de la acest pseudo-ziar pentru ca am „inertie mare”. Nu-mi place sa-mi schimb locuinta, medicul de familie (de care nu sunt multumit), sa merg cu cortul la munte (ori stau confortabil, ori imi vad de treburi), etc. Am apucat sa sriu pe forumul de la Ziua si dupa multe ezitari m-am apucat sa mai zic cate una si pe forumul de la jegul asta de ziar online. Dar ma pot muta pe alte forumuri, mai citite, ca nu sunt logodit cu Ziua Veche.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS