Acasa MagazinLife Un somer francez i-a spart parola lui Obama

Un somer francez i-a spart parola lui Obama

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un francez de 25 de ani, din Clermont-Ferrand, ramas fara loc de munca isi pierdea timpul ghicind parolele personalitatatilor. Ghinionul lui a fost sa o gaseasca din intamplare si pe cea a lui Barak Obama. Faptul ca si-a bagat nasul in contul de Twitter al celui mai puternic om al lumii l-a costat libertatea pe Clermont-Ferrand.

 

 

AFP anunta ca marti “hackerul”  francez a fost arestat de autoritati dupa ce FBI a alertat autoritatile franceze in iulie anul trecut. Francezul a fost eliberat dupa interogatoriu si urmeaza sa se prezinte in fata instantei pe 24 iunie. Potrivit Reuters, Hacker Croll nu se afla la prima abatere, el a mai spart parolele de Facebook sau e-mail ale altor persoane aflate in atentia publicului printre care s-a numarat si Britney Spears. S-ar banui ca Clermont-Ferrand ar fi vreun geniu, insa francezul nu facea decat sa speculeze prostia unor celebritati in a-si proteja informatiile prin parole extrem de simple care puteau fi ghicite stiind doar cateva date despre “tinta”. Astfel, Hacker Croll facea apel la intrebarile de siguranta ale conturilor la care, de multe ori, raspunsul este la indemana oricui pentru ca se refereau la date generale cum ar fi numele copiilor sau al animalelor de casa. Clermont-Ferrand folosea informatiile personale astfel obtinute pentru a le posta pe diverse bloguri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult