Acasa MagazinLife Una din trei femei are probleme cu căderea părului în urma curelor de slăbire

Una din trei femei are probleme cu căderea părului în urma curelor de slăbire

scris de L.M.
2 afisari

Stresul şi alimentaţia proastă duc la căderea părului. Încercările de a avea o siluetă cât mai subţire pot duce la pierderea unei alte componente a frumuseţii feminine:un păr bogat şi strălucitor. Aproximativ o treime din femeile de până în 25 de ani suferă de căderea părului din cauza curelor de slăbire, potrivit Daily Mail.

Un alt factor care duce la pierderea podoabei capilare este stresul constant căruia i se supun reprezentantele sexului frumos atunci când încearcă să respecte un regim alimentar. Restricţiile alimentare determină un autocontrol permanent, generează trăiri negative din cauza kilogramelor în plus şi necesită un calcul constant al caloriilor consumate zilnic.

În general, cercetătorii au calculat că 37% din femeile de până la 25 de ani au suferit cel puţin o dată de căderea părului şi nu din cauza vârstei sau a bolii numită alopecie.

În cultura occidentală, părul este considerat un semn important al feminităţii, tinereţii şi sex-appealului – adaugă, la rândul său, psihologul Linda Papadopoulos, citată de Daily Mail. Şi întrucât autoaprecierea la femei depinde în mare măsură de aceste calităţi, rărirea părului poate provoca probleme mentale grave, avertizează experţii britanici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult