Acasa MagazinLife Unde este expusă casetă în care a fost transportată inima Reginei Maria

Unde este expusă casetă în care a fost transportată inima Reginei Maria

scris de L.M.
45 afisari

Caseta de argint în care a fost transportată inima Reginei Maria de la Balcic la Constanţa, în 1940, va fi expusă, vineri, la bordul fregatei Regina Maria, la ceremonia de aniversare a 85 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române a navelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.
caseta inima regina mariaÎn luna octombrie 1938, după decesul Reginei Maria, conform testamentului, trupul i-a fost înmormântat la Curtea de Argeş, iar inima a fost transportată de la Constanţa la reşedinţa din Balcic, în Bulgaria de astăzi, cu distrugătorul Regina Maria, sub comanda căpitan-comandorului Horia Măcellariu.

Ulterior, în anul 1940, când România a pierdut Cadrilaterul, inima reginei a fost adusă înapoi în ţară, tot cu distrugătorul Regina Maria, pentru a fi păstrată în capela reşedinţei regale de la Bran.

Regina Maria a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. Nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii, dar şi cu sânge imperial rus, ea a fost aleasă drept soţie a Regelui Ferdinand, iar sub conducerea lor a luat naştere România Mare, în anul 1918.

Casetele în care a fost depusă inima Reginei Maria sunt expuse în tezaurul Muzeului Naţional de Istorie al României, alături de coroana şi de bijuteriile sale, iar inima reginei este păstrată de către familia regală a României.

Caseta de argint în care a fost transportată inima Reginei Maria de la Balcic la Constanţa va fi expusă, vineri, la bordul fregatei Regina Maria, prin grija Muzeului Naţional de Istorie al României. După 75 de ani, caseta ajunge la bordul navei care poartă numele reginei, pentru câteva ore, fiind expusă cu prilejul ceremoniei de aniversare a 85 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române a navelor de război Regina Maria şi Regele Ferdinand.

O ceremonie militară şi religioasă va avea loc, vineri, în Portul Militar Constanţa, pentru a marca 85 de ani de când distrugătoarele Regele Ferdinand şi Regina Maria au intrat în serviciul Marinei Militare Române, tradiţia acestora fiind continuată de fregatele care poartă aceleaşi nume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult