Acasa MagazinLife Unde se găseşte cel mai iute ardei din lume

Unde se găseşte cel mai iute ardei din lume

scris de D.P.
80 afisari

Cel mai iute ardei din lume se numește Carolina Reaper, face parte din specia Capsicum chinese și, inițial, a fost denumit ”HP22BNH”. Este cultivat de Compania PuckerButt Pepper cu sediul în Fort Mill, Carolina de Sud, SUA.

Carolina Reaper ardei iuteSe pare că acest ardei este o încrucișare între soiurile Bhut jolokia (cunoscut și sub numele de Ardeiul fantomă) și Red Habanero.

Carolina Reaper este considerat de oficialii Guinness World Records ca fiind cel mai iute chilli din lume începând cu 7 august 2013.

Pe Scara Scoville înregistrează, în medie, 1,569,300 de unități, cu anumite exemplare ajungând până la 2,200,000. Spre comparație, precedentul ardei iute aflat pe primul loc în lume, numit Trinidad Scorpion ”Butch T” și cultivat de australienii de la Chilli Factory, măsura ”doar” 1,463,700 unități de iuțeală.

Pe lângă iuțeala fenomenală, ardeiul Carolina Reaper este descris ca având un gust fructat, cu o ușoară aromă de ciocolată și scorțișoară.

Scara Scoville, inventată în 1912 și numită după farmacistul american Wilbur Scoville, măsoară nivelul capsaicinei din ardeii iuți. La rândul ei, capsaicina este o substanță chimică ce stimulează receptorii nervoși de la nivelul tegumentelor, în special a mucoasei nazale și bucale, dând o senzație de arsură.

Ca fapt divers, un alt soi de ardei iute, Bhut Jolokia, care măsoară 800,000 pe Scara Scoville, este folosit de unitățile speciale indiene, sub formă de grenade, pentru imobilizarea suspecților.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult