Acasa MagazinLife Varanul Max a evadat . Pompierii bucureşteni s-au chinut 5 ore să îl dea jos din copac-VIDEO

Varanul Max a evadat . Pompierii bucureşteni s-au chinut 5 ore să îl dea jos din copac-VIDEO

scris de D.S.S.
8 afisari

Un varan adus la Bucureşti din străinătate, pentru o expoziţie de reptile organizată la Patinoarul Flamaropol, a evadat din terariul său şi s-a refugiat într-un copac înalt din Parcul „Lia Manoliu”.

Reptila Max, în vârstă de 9 ani, are 1.10m lungime şi  a scăpat în timp  era transportat spre patinoar.

Un varan a evadat in Bucuresti

 Proprietarul reptilei avertizează că varanul, atunci când se simte în primejdie, poate ataca omul. Această reptilă are dinţi foarte ascuţiţi , iar muşcătura ei este extrem de periculoasă, din cauza bacteriilor secretate de salivă.

Proprietarul a cerut ajutorul pompierilor şi al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Suntem aici, însă este destul de complicat. Este întuneric şi, în plus, se pare că scara adusă de pompieri este prea mică şi nu se poate ajunge la varan. Proprietarul nu vrea ca reptila să fie tranchilizată, astfel că ne străduim ca el să ajungă cumva la ea şi să o ia din copac cu nişte mănuşi speciale„, a declarat, pentru NewsIn, directorul ASPA, Robert Lorentz.

După cinci ore, autorităţile au reuşit să îl prindă pe varan.

Varanul este cea mai mare reptilă carnivoră din lume, cu dinţi foarte ascuţiţi. Cel mai cunoscut membru al speciei este dragonul de komodo, care are o salivă extrem de toxică, muşcătura sa fiind mortală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult