Acasa MagazinLife Vezi cine vine la nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton (document oficial)

Vezi cine vine la nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton (document oficial)

scris de Matei Iliescu
2.235 Afisari

Lista invitaţilor la nunta prinţului William cu Kate Middleton domina discuţiile cu cîteva zile înainte de acest mare eveniment, în timp ce serviciile de comunicare ale familiei regale continuau să alimenteze cronicile ziarelor, adăugând că numele unora din cei 1900 de invitaţi la ceremonia solemnă de la catedrala Westminster de la 29 aprilie au fost divulgate de Palatul Saint-James.

Nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton

Nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton

 Lista cu cei mai importanţi invitaţi şi amănunte interesante despre organizarea nunţii regale puteţi citi aici.

Lista cu invitaţi cuprinde circa 40 de capete încoronate (între care prinţul Albert de Monaco şi viitoarea sa soţie Charlene Wittstock), sute de demnitari, reprezentanţi ai jet set (termen pentru descrierea unui grup social internaţional de oameni bogaţi), între care fotbalistul David Beckam, cântăreţul pop britanic Elton John şi actorul Rowan Atkinson, alias Mr.Bean, dar şi o mulţime de persoane necunoscute marelui public.
Printre persoanele care ar putea fi recunoscute de către telespectatori, după cum numeşte Casa Regală vedetele, se află sir Elton John, cel care a cântat ”Candle in the Wind” la funerariile prinţesei Diana, în 1997, împreună cu partenerul său, David Furnish.

Ziariştii britanici au discutat, comentat şi criticat îndelung lista menţionată. În plan politic toţi au observat absenţa predecesorilor laburişti ai actualului premier conservator David Cameron. Tony Blair (1997-2007) şi Gordon Brown (2007-2010) erau “snobi”. În schimb, absenţa “doamnei de fier” Margaret Thatcher (1979-1990) se explică prin motive medicale. Succesorul ei, de asemenea conservator, John Major (1990-1997), a răspuns prezent.

 Regele Mihai I, invitat de onoare

Potrivit unui comunicat de presă primit de la Palatul Elisabeta, “ la invitaţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II a Marii Britanii, Majestatea Sa Regele Mihai I şi Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României vor efectua o vizită de patru zile în Marea Britanie, de miercuri 27 aprilie până sâmbătă 30 aprilie 2011.

Majestatea Sa Regele şi Alteţele Lor Regale vor reprezenta Familia Regală a României la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria Alteţei Sale Regale Principele William de Wales cu domnişoara Catherine Elizabeth Middleton.

”Societatea civilă” este deosebit de bine reprezentată din partea miresei. Măcelarul, poştaşul şi proprietarul unui pub din Bucklebury (sud), localitatea natală a familiei Middleton, au primit cu toţii câte o invitaţie şi şi-au confirmat prezenţa.
 

Prinţul moştenitor al Bahreinului nu mai vine la nuntă

 Analiştii regali văd de asemenea “amprenta cuplului” în prezenţa asociaţiilor de caritate şi a unor militari, colegi ai mirelui, care este pilot de elicoptere în cadrul Royal Air Force.

Pasiunea prinţului pentru sport poate fi observată şi prin numărul important de sportivi care au fost invitaţi să ia parte la ceremonie, printre ei numărându-se înotătorul Ian „Thorpedo” Thorpe, jucătorul de rugby Gareth Thomas, fostul fotbalist Trevor Brooking, şi jockey-ul Sam Waley-Cohen.

Tot din lumea sportului face parte şi Mike Tindall, vedeta rugby-ului englezesc. Acesta va veni însoţit de Zara Phillips, verişoara prințului William. Cei doi se vor căsători spre finalul anului.

Fotbalistul David Beckam, actorul Rowan Atkinson, alias Mr.Bean si cântăreţul pop britanic Elton John

Fotbalistul David Beckam, actorul Rowan Atkinson, alias Mr.Bean si cântăreţul pop britanic Elton John

Casa Regală a trimis o invitație şi cântăreţului de soul Joss Stone şi fotografului Mario Testino, cel care a realizat portretul celor doi logodnici.

Printre invitaţi figurează şi reprezentantul Bahreinului, mai precis al represiunii mişcării democratice din emirat, scrie AFP, observând că regele este absent de pe listă, dar nu şi prinţul moştenitor Salman ben Hamad al-Khalifa. Acesta a declinat însă invitaţia în cursul zilei de duminică.

 Nuntă fără bere

 Invitaţii la nunta dintre Kate Middleton şi prinţul William al Marii Britanii vor mânca şi vor bea cele mai alese bucate şi băuturi, dar nu şi bere. Motivul? Licoarea obţinută din hamei şi consumată cu drag de atâţia oameni este considerată un produs inferior, care nu are ce să caute pe masă la un eveniment atât de distins cum este nunta regală de pe 29 aprilie.

Dacă ştiu ce nu pot să bea, invitaţii nu ştiu ce tort vor gusta, deoarece acesta este unul surpriză, ales special de viitoarea mireasă, Kate Middleton.

 
Părinţii lui Kate Middleton vor plăti aproape 100.000 de lire sterline pentru nunta fiicei lor

 Părinţii lui Kate Middleton vor respecta tradiţia şi vor plăti aproape 100.000 de lire sterline” pentru nunta fiicei lor cu prinţul William.

Tradiţia va fi respectată,  părinţii miresei plătind cazarea la hotel pentru ultima noapte de celibatară a fiicei lor, rochia de mireasă, ţinutele domnişoarelor de onoare, dar şi luna de miere a cuplului, despre care încă nu se ştie unde va fi petrecută, dar despre care presa britanică speculează că va fi în Iordania.

Carole şi Michael Middleton vor contribui financiar şi la recepţia organizată la Palatul Buckingham, în seara zilei de 29 aprilie, mai precis la bal.

Soţii Middleton vor achita factura pentru cazarea la hotelul de lux situat în apropiere de Palatul Buckingham – reşedinţa londoneză a reginei -, unde Kate îşi va petrece ultima noapte de celibatară. Mai multe camere sunt rezervate la hotelul Goring: apartamentul regal, care costă 4.000 de lire sterline pe noapte, pentru Kate şi sora sa Philippa (căreia i se spune Pippa), domnişoară de onoare, dar şi mai multe camere mai „modeste”, care costă o mie de lire sterline pe noapte, pentru părinţi şi rude apropiate. Factura totală va depăşi 20.000 de lire sterline, potrivit Sunday Times.

Rochia de mireasă va costa „cel puţin 30.000 de lire sterline”, iar cea a Pippei, 20.000 de lire sterline. În cheltuieli se adaugă ţinutele mamei miresei şi ale domnişoarelor de onoare, dar şi coafatul acestora.

După slujba de la catedrala Westminster, un cocktail va fi organizat de regina Elizabeth a II-a, bunica lui William, în prezenţa a 600 de invitaţi. Apoi, seara, tot la palatul Buckingham, va avea loc un dineu, la care vor participa 300 de invitaţi, ce va fi urmată de o serată dansantă, plătită de soţii Middleton, dar şi de prinţul Charles, tatăl mirelui.

Factura totală pentru acest eveniment va fi însă mult mai mare. Nunta prinţului Charles cu viitoarea prinţesă Diana, în 1981, ar fi costat 30 de milioane de lire sterline (34 de milioane de euro), inclusiv cheltuielile cu serviciile de securitate, potrivit presei britanice.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William – pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi – va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS