Mici, cârnăciori proaspeţi din carne de berbecuţ, purcel la grătar, sărmăluţe cu păsat şi pâine la ţest sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care sunt ispitiţi bucureştenii, sâmbătă şi duminică, dacă vor vizita Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, organizat în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ‘Gheorghe Ionescu Şişeşti’.
Atelierul gastronomic invită lumea la gogoşi moldoveneşti, dar şi la mămăliguţa şi sărmăluţele cu varză acră ca în Maramureş.
Pentru prima dată în acest an, maramureşenii aduc afine, pentru afinată sau prăjituri, iar oltenii din Scărişoara aduc lubeniţe, pepene galben, prune şi multe legume din grădina proprie.
Mama Floarea, olteanca harnică din Scărişoara, Olt, vă aşteaptă să gustaţi colacul pregătit din făina primei recolte a acestui an.
,,Vom vedea cum e grâul: dacă pâinea e neagră înseamnă că grâul a avut o mălură, dacă e albă nu a avut plante care cresc prin grâu. Sperăm să fie măcar ca recolta din 2010. Să ne bucurăm de sănătate şi bucureştenii să aleagă produsele din acest târg’, spune mama Floarea, citată de Agerpres.