Acasa MagazinLife Viața sentimentală a lui Albert Einstein

Viața sentimentală a lui Albert Einstein

scris de M.A.B.
66 afisari

Geniul lui Albert Einstein nu s-a răsfrânt și asupra vieții sale personale, celebrul fizician având o viață amoroasă plină de neîmpliniri, căsătorii nefericite și despărțiri, așa cum reiese din corespondența dintre Einstein și femeile din viața lui, conform LiveScience.com.

Einstein cu a doua nevasta, Elsa Löwenthal (foto Corbis/Bettmann)

O lectură a corespondenței dintre Einstein și soțiile și amantele sale a adus la lumină complicata viață sentimentală a celui mai cunoscut om de știință din istorie, în cadrul piesei de teatru „Dear Albert”, a actorului, regizorului scenaristului și dramaturgului Alan Alda.

„Mi se pare foarte interesant că Einstein, care a alergat mereu după simplitate, a avut o viață personală extrem de complicată și de haotică”, a comentat Alan Alda.

În piesă, tânărul Einstein, interpretat de Paul Rudd, îi scrie frecvent colegei sale de studenție Mileva Maric, interpretată de Cynthia Nixon, o femeie foarte inteligentă și hotărâtă, care avea să-i fie și soție celebrului fizician. Relația dintre ei s-a consumat cu pasiune, în pofida unei sarcini nedorite, înaintea căsătoriei și a faptului că părinții lui Einstein nu erau de acord cu această relație.

Cei doi îndrăgostiți, care au fost nevoiți să stea foarte mult timp departe unul de celălalt, și-au mărturisit dragostea în scrisori, printre discuții entuziaste pe teme științifice și ecuații matematice.

Mileva Maric și Einstein au trăit împreună timp de 10 ani, perioadă în care cariera lui Einstein era în ascensiune, acesta publicând și revoluționara teorie a relativității. În cele din urmă însă relația dintre cei doi a intrat în declin, iar Einstein a început să flirteze cu verișoara sa, Elsa, în 1912, căreia i se plângea de gelozia și depresia lui Mileva Maric.

Atunci când Maric a refuzat să-i acorde divorțul, Einstein, un om pragmatic, a pus pe hârtie o listă de condiții ce trebuiau respectate pentru a continua să trăiască alături de ea: „Te vei asigura că hainele și lenjeria mea sunt păstrate în ordine; că-mi voi primi cele trei mese, în mod regulat, în camera mea; că în dormitorul și biroul meu va fi curățenie și că nimeni nu se atinge de masa mea de lucru”, scria Einstein. El i-a mai pretins lui Mileva Maric să renunțe la orice relații personale cu el, să nu se aștepte la momente intime și să nu mai vorbească cu el, dacă fizicianul va dori acest lucru.

În cele din urmă Mileva Maric și Albert Einstein au divorțat la 14 februarie 1919, după ce trăiseră despărțiți în ultimii 5 ani de căsnicie. Einstein s-a căsătorit cu propria verișoară, Elsa, la 2 iunie 1919, însă corespondența sa cu fiica Elsei sugerează că la un moment dat oscila între a o alege pe mamă sau pe fiică.

În perioada celei de-a doua căsătorii Einstein nu s-a ferit să aibă o serie de aventuri amoroase, rămânând fidel doar primei iubiri, fizica. Scrisorile sale îl zugrăvesc ca pe un om capricios atât în carieră cât și în viața sentimentală. De foarte multe ori era convins că avea soluția adevărată, doar pentru a răsturna totul puțin mai târziu.

Einstein a fost un om care a spus la un moment dat că s-a vândut cu totul, trup și suflet, pentru știință. Un titan al fizicii care însă ducea o viață personală cu nimic ieșită din comun, marcată de aceleași frământări și neîmpliniri ca majoritatea oamenilor. „Un astfel de geniu ar fi trebuit să fie o personalitate ireproșabilă din orice punct de vedere. Dar natura nu acționează așa. Natura îți dă pe de-o parte, enorm de mult, dar îți și ia pe altă parte la fel de mult”, scris Elsa despre soțul ei într-o altă scrisoare.

114 comentarii

urbos 07-06-2014 - 14:24

Cat despre viata sentimentala a geniului redus mintal, sobolanul Einstein, e stiut ca era zoofil.

tomi 07-06-2014 - 21:41

Urbostein, dupa scara ta de nivel al inteligentei, considerandu -l pe EINSTEIN redus, pe omul unicat in lume ca fiind geniul geniilor, tu unde crezi ca te poti incadra intelectual? Cauta tu un raspuns, stiu ca esti capabil sa-l gasesti !!

CONGO 07-06-2014 - 22:21

lui urbos sigur nu i-a trimis gagica nici macar o ecuatie cat a fost in armata, deci e nul pe la stiinte

Mircea 07-06-2014 - 14:48

E distractiv, dar azi e simbata, cind vezi cine vorbeste despre „geniul redus mintal” EINSTEIN.

CONGO 07-06-2014 - 21:49

Asa se descopera teoriile cele mai importante – nevasta e cauza tuturor nenorocirilor.

Pai numai daca luam cazu Darwin care a fugit de nevasta tocmai pe Belgica si a navigat ani si ani. Einstein la fel, a stat prin biblioteci si la discutii savante, si nu facea rebusuri. Take tot asa, dar teoriile lui sunt foarte rusesti. Probabil ca nu numai ca nu se trage, dar mai e si foarte urata.

BULA 07-06-2014 - 22:14

Se confirma ca vorba batraneasca, ca „sula nu stie carte”. Era mai buna nepoata lui Einstein decat babaciunea (Elsa).

digital 07-06-2014 - 22:44

era mai bună verișoara ca soția și fiica decât verișoara!
hahaha!
degenerații dreq!

BULA 08-06-2014 - 14:43

Ce e nou, e bun !
Mai bine e cu bunaciunea (nepoata) decat cu babaciunea(Elsa). Evreii n-au complexe de felul asta.

ValVerde 08-06-2014 - 16:08

Bula, recunoaste ça ai si tu o nepoata mai nurlie si ti se aprind toate cele 300 de lampi Tesla cind se apleaca sa-si ridice ciorapii !!!

salut 08-06-2014 - 16:48

Altfel, zoofilule, e ok sa te culci cu nepoata-ta, asa-i? E o evolutie de la curci si gaini, zoofilule, este?

BULA 08-06-2014 - 16:51

Am nevasta mai tanara ca mine cu 12 ani. Uneori as experimenta ceva (un „show”) si cu o babaciune ca tine. Ca vorba aia, „manaci friptura, dar trebuie sa mai bagi si o muratura sau cartofi prajitii”.

ValVerde 08-06-2014 - 17:09

🙂

„Altfel, zoofilule…”

===

Sunt zoofil numai cind te uft in bot.
Cind ai dreptate, ai dreptate !

BULA 08-06-2014 - 17:10

@VV
Am multe lampi rusesti, duble triode si pentode de RF, cu transconductanta mare si factor de zgomot tedus. Au venit ucrainienii cu ele, cu remorcile de la „Lada” pline cu cutii de 50 de bucati (dupa „lovilutie”). Sunt bune la radioreceptoare de performanta. Erau folosite in radarele mai vechi.
Am si lampi americane si europene, cumparate prin radioclub la pret redus. Sunt mai mult pentru colectie. Nu stiu daca o sa apuc sa fac ceva de genul „retro” (http://www.youtube.com/watch?v=fV1QeA3NJ6U). Poate la pensie.
Daca vrei sa-i inveti pe copiii de acum ceva in domeniul asta, iti pierzi timpul degeaba. Nu-i mai intereseaza nimic. Stau calare pe Messenger (Skype), asculta muzica pe Youtube, ard gazul degeaba.

ValVerde 08-06-2014 - 17:11

@Bula

Esti prea speriat de termonucleare ca sa-ti fericesti nevasta.
E unul din simptomele schizofreniei: iti moare ulla

ValVerde 08-06-2014 - 17:17

Am multe lampi

===

Youtube si Skype sunt echivalentul tranzistorilor de pe vremea ta.
Sunt noutati tehnologice.
Asa ca daca vrei sa te joci cu lampile, treaba ta, dar nu-i invinovatii pe tineri ca nu sunt interesati in tampeniile tale.

Oricum, numai lampile Tesla se aprind cind isi ridica nepoata ciorapii.

BULA 08-06-2014 - 17:24

@vv
Fa-ti pomana din timpul vietii, cum se obisnuieste prin Oltenia. Ca de la termonucleare rusesti ai sa mori. Asta vrei voi, sa-i intaratati pe rusi ca sa va termine, sa plecati pe lumea cealalta cu flacari la kur.
Si mai schimba subiectul cu „schizofrenia”, ca ma plictisesti. Nici nu stii bine ce e aia.

ValVerde 08-06-2014 - 17:27

„Ca de la termonucleare rusesti ai sa mori. Asta vrei voi, sa-i intaratati pe rusi ca sa va termine, sa plecati pe lumea cealalta cu flacari la kur.”

===

Asta-i schizofrenia ! Negationistule !

US 08-06-2014 - 17:28

BULA
08-06-2014 at 16:51 Am nevasta mai tanara ca mine cu 12 ani.
——————
Si ce faci cu ea? Ajuti pe vecinul de deasupra tinand lumanarea? Cand ai o zi libera pentru ea anunta-ma, dar vezi eu nu aduc lumanare, sa cumperi tu.

BULA 08-06-2014 - 19:36

@ValVerde

„Youtube si Skype sunt echivalentul tranzistorilor de pe vremea ta.”

Nu se compara una cu cealalta. Cu Youtube si mai ales cu Messengerul se pierde vremea, pe cand noi invatam sa facem ceva, sa construim aparatura electronica.

S-a stricat treaba si in US de cand au venit neoconii la putere. Nu se mai face scoala serioasa, nu se mai invata fizica in liceu (se face o spoiala), copiii nu se mai apuca de hobby-uri tehnice pentru ca nu inteleg nimic, n-au cunostintele de baza. Neoconii vor sa aduca lumea in Evul Mediu, se tem de o pop.ulatie cu educatie avansata. Vor sa se faca carte serioasa numai cu copiii bogatanimii, iar patura mai saraca sa stea in intunericime, sa nu poata sa riposteze, sa nu poata sa constriasca arme. Adica bogatii sa ramana numai ei stapani pe Pamant, iar ceilalti sa fie exterminati in masa (cu arme biologice), cand se va considera ca nu mai e nevoie de ei. Planuri din astea au tot facut cei de extrema dreapta in ultimii o suta de ani. Fascismul a aparut in Anglia, Franta, SUA, inainte sa ia amploare in Germania si Italia. Este animalism transpus in politica. Nemtii l-au aplicat „mecanic”, iar italienii i-au dat o forma mai „artistica”.

ValVerde 08-06-2014 - 19:47

@Bula

1. Neocons nu mai au influenta de vreo 6-7 ani.
Cu at it mai putin „la putere”
N-ai aflat ?
2. De ce te preocupi tu atita de America ?
Daca sunt in asa mare kkt, ar trebui sa te bucuri.
3. Aia cu „exterminarile” e schizofrenie, nu merita un raspuns.
4. Fascismul a aparut in anii 20 in Italia. In rest aberezi.
5. Ca sa ai Youtube si Skype tu intelegi de cit avans tehnologic si de cite „lucruri construite” e nevoie ?

BULA 10-06-2014 - 16:26

Neocons au deformat toata societatea americana, chiar daca au pierdut alegerile. Si n-au disparut, doar nu mai sunt la vedere. Ce au stricat ei nu se va repara in zeci de ani.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-06-2014 - 18:00

Bwllache !
Mega-Trozny ist Live?
Si mai are fonctzionalitate la bhasarika , dupa
histrerectomie ?!?

BULA 08-06-2014 - 18:45

E mai functionala decat esti tu la cap.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 11:24

Bwllache , nu esti tu prea …pretentios !
dupa histererectomie bate …vantu ,
frunza’n …dunga !
Cui mintzi tu , phallus de
BANIE !

BULA 10-06-2014 - 11:38

Kakatel, in Germania se facea histerectomie la toate femeile trecute de varsta reproducerii. Asa am auzit la o cucoana, ca era o moda.
Si ce te preocupa atata ce face omul cu nevasta lui ? Labarule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 12:48

Moda histerectomiei la femeile dupa climax nu a avut un suport medical, cum nici mastectomia nu este decat un moft a la J.Lou …
Nu intamplator tine la cate un dobitock ca tine , inclusiv tratamentul tumorilor maligne cauzate de Papiloma Virus cu …miere !
Te recunosti , luesardule !

BULA 10-06-2014 - 13:06

Papiloma virus doar catalizeaza cancerizarea, dar celula canceroasa apare prin transferul de cod ADN de la bacterii (cel mai probabil de la alea cu dezvoltare intracelulara – Chlamidia). Ca celulele normale nu au cum sa devina brusc canceroase, decat daca importa de la bacterii subrutina (ADN) care comanda multiplicarea nelimitata.
Nu are cum sa apara cod ADM asa de complicat in mod spontan. Primele bacterii au aparut pe Pamant dupa miliarde de ani, nu in cativa ani. Structura ADN este atat de complicata, incat probabilitatea ca niste atomi sa se combine astfel in mod spontan este practic exclusa.
Am gasit pe Youtube un filmulet in care se ilustreaza intuitiv acest proces de hibridizare :

http://www.youtube.com/watch?v=8rXizmLjegI&NR=1

Baga la cap ce ti-am zis, ca lasand gluma, eu sun un tip chiar destept.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 13:36

LUESardule …trepanoma pallidum este o …bacterie si declanseaza sipilisul , mostenirea ta genetica !
Papiloma Virusul este un virus (Pfootozi crucea si inchinarea …defunctei )
Papiloma virusul prezinta circa 100 de tulpini , din care 16 si 18 pot declansa aparitia cancerului de col uterin m a l i g n !
Mecanismul este cunoscut , l-am descris se poate verifica !
Tulpinile 5. 6 -8 pot crea tumori bemigne , asa zisele vergeturi intravaginale !
Nu exista nici un altfel de …amestec intre bacterii si virusuri …maistrule instructor de la Palatul Pionerilor !
Encore une fois : Aceiasi destinatie , chiar si
in faza …postuma !
D E S T E P T U L E !

BULA 10-06-2014 - 15:13

@pathfinder

Prostovane, cancerul e produs de o infectie dubla, microb+virus (Chlamydia trachomatis + HPV la cancerul de col uterin, dar la alte tipuri de cancer). Numai virusul nu produce cancer. Ca celulele umane devin canceroase numai dupa ce prin medierea virusilor se transfera portiuni din ADN-ul bacterian in ADN-ul celulelor umane. Se transfera segmentul de ADN care determina inmultirea nelimitata a bacteriilor, facand ca si celulele devenite canceroase sa se comporte la fel.
Te repezi ca dementul si nu citesti cu atentie ce am scris inainte.
Si nu spun ca tine, repetand ce au zis altii, ci este o concluzie la care am ajuns prin efort de gandire propriu, punand cap la cap informatiile existente.
Pentru verificarea acestei ipoteze ar trebui sa se faca niste determinari de laborator.
Am facut publica teoria mea (pe forumuri), cu speranta ca cei care lucreaza in cercetare si au mijloace de studiu experimental, vor prelua ideea si vor descifra mecanismul cancerului, stabilind si un tratament eficient.

UnUL 10-06-2014 - 15:16

AL NAIBII SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎNTRE SPECIALIȘTI !!!

pathfinder 10-06-2014 - 15:22

@BULA

1. Nu te-ai prins.
I-am dat doctorului inchipuit sursa postarii sale.
Desteptule! 🙂

2. Bati campii.

BULA 10-06-2014 - 15:31

@Parpanghel

Tare prosti mai sunteti, astia care v-ati facut doctori doar ca sa castigati multi bani. Nici cand vi se da informatia mura in gura nu pricepeti.
Uita-te la filmul de pe Youtube, ala cu hibridizarea ADN:
http://www.youtube.com/watch?v=8rXizmLjegI&NR=1
Tehnica asta e folosita frecvent de cercetatorii din domeniul biologiei, aia care se ocupa de crearea de plante modificate genetic.
Nu vezi in film lantul ADN original la care vine virusul si il taie ca un cutter ? Vezi cum din alta parte vine un alt segment ADN taiat tot de virus, de la alta celula (bacteriana in cazul cancerizarii). Vezi dupa aia cum tot sub actiunea altui virus segmentul ADN preluat este lipit in lantul ADN al celulei initiale ? Asta fac biologii in laboratoare, se joaca cu ADN-ul pentru a crea specii noi. Cu virusi lucreaza. Acest fenomene se produc si in mod natural in timpul cancerizarii. Ca in celula umana se introduce acea parte din codul ADN al bacteriei, care controleaza inmultirea (nelimitata) a celulelor. Sistemul imunitar nu este capabil sa identifice celulele canceroase ca celule straine si sa le elimine, pentru ca ADN-ul lor este aproape identic (peste 95%) cu cel al celulelor normale.
Te-ai gandit vreodata de ce cancerul apare in zonele pline cu microbi (col uterin, colon, plamani, etc), zone umede si care contin multe resturi organice, care se comporta ca un mediu de cultura ?

BULA 10-06-2014 - 16:02

@UnUL

Faci parte din categoria taranoilor facuti cu studii in timpul regimului comunist, pedalisti si dornici sa fuga de munca grea din agricultura, dar care nu sunt capabili (n-au preocupare in primul rand) sa dezvolte ce au tocit in timpul scolii. Nu dau doi bani pe astia ca tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 16:51

Noa’h Bwllache ; Fileaza LAMPA la tyne !
FILEAZA bine ;
TU ai metoda olteneasca de a afla ceva de la
cineva ,cu metoda ; Bate balta , pesti se ridica !
IMBECILULE !
SI PHiliticule !
Bati campii cu o reprezentare grafica pe calculator , in care se taie intradevar un lant cromozomial si se intercaleaza un segment din exterior !
Mecanismul este mult mai complex si acum in vederea vindecari se reconstituie parti din cele 4 elemente de baza ale proteinelor din propriul material genetic .
La …origine ! OBLETE cu cromozomi de giuvete !
FILEAZA rau LAMPA !
Ta Bwlla Rass am !

UnUL 10-06-2014 - 17:12

@Bulișor, chestia cu „țărănoii cu studii” m-a amuzat copios. Ți-am mai spus că familia mea are blazon și că facem parte de câteva secole bune din mica nobilime.
Și nu fug de „munca grea în agricultură”, pur și simplu nu mă pricep la ea (pregătirea mea profesională nu are nicio legătură cu respectivul domeniu). Dar sunt gata să învăț.
În rest, delirează liniștit mai departe, ai un haz nebun.

P:S: Confidență pentru confidență. nici eu nu dau 2 bani pe profesorașii de liceu sau de școală generală, făcuți peste noapte profesori universitari în tot soiul de universități de 3 lulele.

BULA 10-06-2014 - 18:05

@UnUL

Tot taran esti, dar din ala din familie de parveniti. Nu poti sa faci din kakat bici, nici daca il distilezi.

UnUL 10-06-2014 - 18:09

Mai informează-te despre istoria nobilimii românești din Transilvania, țopârlanul taichii!

BULA 10-06-2014 - 18:10

@Parpanghel
Mecanismul prin care se cancerizeaza celulele e cel intuit de mine, chiar daca detaliile sunt mai complicate. Este vorba de introducerea subrutinii care controleaza inmultirea celulelor, din ADN-ul microbilor in cel al celulelor normale.
Nu are rost sa-mi pierd timpul cu indivizi ca tine, fara inclinatii in domeniul cercetarii, cu logica slabuta.

UnUL 10-06-2014 - 18:15

Ar trebui să dau copy-paste pe discuția voastră și să o trimit directorului Institutului Oncologic din Cluj : cred că l-aș binedispune pentru câteva zile

Antibasistul 10-06-2014 - 18:43

un NUL nebunul basist, TU MINȚI PERMANENT, asa ca tot ce spui pe NET sunt NUMAI MINCIUNI!!!!

UnUL 10-06-2014 - 19:12

Bășinel, nu vorbeam cu tine, iar te bagi ca musca în rahat, dar asta e firea ta.
În ceea ce privește minciunile – obsesia a ta și a lui Parpanghel – e nostim și nesimțit totodată să-l acuzi că minte pe cineva ale cărui afirmații nu ai nici cea mai mică posibilitate să le verifici.
Norocul tău e că prostia nu doare, altfel te-ai tăvăli pe jos de durere.

Antibasistul 10-06-2014 - 19:18

Basistule, un NUL, TU TE BAGI PERMANENT PE NET, IN DISCUȚII, NEINTREBAT!!!

UnUL 10-06-2014 - 19:32

Eu intru în discuție pe o temă dat, nu arunc cu kkt fără legătură cu nimic, cum faci tu,.

UnUL 10-06-2014 - 19:33

N.B. „O temă dată”, evident.

Antibasistul 10-06-2014 - 19:42

EVIDENT, MINȚI CA DE OBICEI!!!!

UnUL 10-06-2014 - 19:48

copy-paste nr 342

Cioxe 09-06-2014 - 05:03

Mustaciosu’ asta nu si-a putut niciodata demonstra mc2 , o formula auzita probabil printr-un bordel de cartier .
Formula, evident, n-a avut niciodata vreo utilitate decit ca i-a adus ”geniului” un Nobel banos.
Mai pe scurt, un pacalici acest D’Artagnan !

salut 09-06-2014 - 05:15

En 1900, Henri Poincaré publie un article dans lequel il affirme qu’un rayonnement pourrait être considéré comme un fluide fictif d’une masse équivalente m = E/c2. Il s’est inspiré pour cette interprétation de la « théorie des électrons » de Lorentz qui incorpore la pression de radiation de Maxwell.
En 1905, Albert Einstein est le premier à suggérer que lorsqu’un corps matériel perd une énergie E (sous forme de radiation ou de chaleur), sa masse décroît d’une valeur égale à E/c25.
En 1900, Poincaré décrit une procédure de synchronisation pour des horloges en repos les unes par rapport aux autres6,7, très similaire8 à celle publiée par Einstein dans son article de 19059.
Le 5 juin 190510, devant l’Académie des sciences à Paris, Poincaré complète les transformations de Lorentz et prouve l’invariance des équations de Maxwell11 dans une note de 5 pages développée en un mémoire de 50 pages.
L’article du 26 septembre 1905 d’Einstein ne contient aucune référence à d’autres articles. Il mentionne Lorentz en relation avec le traitement du champ électromagnétique. Poincaré n’est pas mentionné.

Demonstrabila sau nu, dupa cum vezi, teoria e introdusa de Henri Poincaré. Jid-anul retardat a furat-o si s-a dat destept peste cinci ani. Restu-i propaganda.

PS: despre celelalte „lucrari stiintifice” ale retardatului, aceiasi poveste.

Antibasistul 10-06-2014 - 15:05

CORECT!!!

pathfinder 10-06-2014 - 15:18

Q: When Henri Poincare published his formula E=Mc^2 why the world didnt get excited over it?

A: Dr. P showed E=mc^2 for the special case of electromagnetic radiation absorption by an atom. Likewise, Lorentz showed the Lorentz transformation, which is the foundation of special relativity, allowed Maxwell’s equations to transform to different references frames, again for the special case of electromagnetism. This was an observation more than a theory and actually argued for the existence of an ether since to assume otherwise implied the Lorentz transformation was required (absurd to anyone with the common sense of the time). What Dr. E did was to derive both E=mc^2 and the LT for *all* processes from very basic symmetries of nature – the speed of light is the same in all reference frames, and spacetime is homogeneous, isotropic and time invariant. That’s the axiomatic basis of SR, and why it has Dr. E’s name.

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060827081245AAQ3W2Z

UnUL 10-06-2014 - 15:20

Crezi că vor pricepe? Vezi să nu !

salut 10-06-2014 - 15:54

UnULE, in cazul tau, e absolut sigur ca nu ai priceput nimic. Ca, dealtfel, fi-to rujat, care e tot necitit, dar d’ala cu semnalizare, trebuie sa afle toata umanitatea cat e de prost.

Strict pentru tine, UnULE, pentru ca ai probat ca stii franceza, citeste te rog textul postat de mine; mai ales partea: in care se spune ca Poincare a publicat in 1900, cu cinci ani inaintea impostorului Einstein ecuatia :

m=E/C2

Nulule, acum o sa te invat o smecherie cu care te fac astia decan la vreo facultate de stiinte din Cluj:

transformi din ecuatie fractionara in ecuatie simpla, fara fractii

in loc de :
m/1 = E/c2, scrii m*c2=E*1,

ceea ce este ecelasi lucru cu

E*1=m*c2 (Iti dau cuvantul meu !)

adica acelasi lucru cu

E=mC2 …faimoasa ecuatie „a lui Einstein”

PS: Si, pentru ca nu intelegi engleza, spune-i si lu fi-to rujat ca da, Poincare NU a publicat ecuatia sub forma E=mC2 ci sub forma m=E/c2. Dar a publicat-o cu cinci ani inaintea impostorului Einstein ! (/b)
Pentru voi, probabil formele diferite de reprezentare a egalitatilor matematice reprezinta o sursa de mare confuzie, dar, cand treceti in calasa a cincea, invatati ca multe din ecuatiile astea matematice au prostul obicei sa fie identice desi forma sub care sunt scrise e diferita.

pathfinder 10-06-2014 - 15:59

Sa-mi bag picioarele ce tampit esti.

Am sa subliniez, dar nici asa nu cred ca ai sa intelegi…

„Dr. P showed E=mc^2 for the special case of electromagnetic radiation absorption by an atom.”

” What Dr. E did was to derive both E=mc^2 and the LT for *all* processes from very basic symmetries of nature – the speed of light is the same in all reference frames, and spacetime is homogeneous, isotropic and time invariant.”

Nu e vorba de cum a fost scrisa ecuatia, mai rumegatorule. 🙂

salut 10-06-2014 - 16:08

Mai baiete rujat, de ce nu ramai tu la ce te pricepi? Poate iti da un ajutor Vaca Verde, iti posteaza vreo chestie sexuala ce iti stimuleaza imaginatia si va hliziti cale de vreo 20 de postari.
Vine si frate-tu rujat, Fagotel Mircea…postati despre ce va pricepeti, zau asa ! Nu-ti obosi neuronasul !

Antibasistul 10-06-2014 - 16:10

Jiidane!
Propaganda evreiasca MINCINOASĂ!!!

Antibasistul 10-06-2014 - 16:11

Postarea de sus e pentru kakatfinder!!!

pathfinder 10-06-2014 - 16:16

Deci mai rumegatorule,

1. Te-ai lamurit, copil obraznic, ca nu se lua nimeni de forma in care e scrisa ecuatia?

2. Faci diferenta intre „un caz special” si „toate procesele”?
Intelegi diferenta din punct de vedere stiintific?
Daca doresti am sa-ti dau cateva exemple pe gustul tau … poate intelegi.

3. La 16:08 ai vrut sa spui cu adevarat ceva, sau doar ai tras iar o balega?

4. Uite, daca vrei neaparat si cei care au contribui intr-un fel sau altul la E=mc2.
http://www.gsjournal.net/old/ajay/sharma3.pdf

salut 10-06-2014 - 16:31

Mai baiete rujat, uite ca am avut curiozitatea sa citesc pdf-ul propus de tine. Ce ai inteles tu de acolo?

Uite, tradu, te rog, pentru toata lumea fraza asta:

„Undoubtedly Einstein’s
predecessors who contributed in concrete way in understanding or origin of E =∆ mc2
deserve credit of discovery
as should be mentioned in literature.

UnUL 10-06-2014 - 16:31

Domnule Pathfinder, te rog să nu te iei de Salaud, el e știe pe toate. e „savant de renume mondial” într-o serie întreagă de domenii, de la fizică cuantică și balistică până la chimie, drept, economie și te miri ce. Nimeni nu poate comite sacrilegiul, crima de lezmaiestate de a-l contrazice. Eu deja mi-am pus cenușă în cap și m-am ascuns sub pat de rușine. 🙂

Ereticul 10-06-2014 - 16:40

@ pathfinder:
Chiar si cu diferenta intre un caz particular si cazul general (toate procesele), ecuatia nu ii apartine lui Einstein. Dar ii este atribuita in mod fraudulos datorita orignii sale etnico-religioase.

pathfinder 10-06-2014 - 16:44

Bun, revenim putin la normal.

1. Rumegatorul a inteles ca nu se lua nimeni de forma ecuatiei. Asta doar in mintiuca lui saraca era o problema. Am trecut de asta.

2. Rumegatorul a inteles diferenta dintre „special case” si „all processes”. Evolueaza incet, dar spre surprinderea generala, in bine. In sfarsit, am trecut si peste asta!
Pare ca a inteles.

3. Rumegatorul s-a impotmolit din nou cand a dat cu ochii de altii care au contribuit la formula respectiva si care, in mod absolut corect, ar trebui mentionati in literatura de specialitate.
Asta nu combate nimeni, bai gutuie.
Intelegi?
De aia am si dat ca sursa articolul respectiv.
Deci sunt mentionati.

4. Rumegatorul pare a uita ca el de fapt l-a acuzat pe Einstein de plagiat.
Acu se ia de altele pe care, de fapt, nu le contesta nimeni.

Revin cu intrebarea cheie:
„O fi de la iarba?”

pathfinder 10-06-2014 - 16:54

@Ereticul
Eu unul nu cred ca motivele sunt „origniea sa etnico-religioasa”.
Pur si simplu a fost primul care a dat „greutate” formulei respective.
De abia dupa teoria relativitatii a lui Einstein, care a revolutionat fizica, respectiva ecuatie a capatat importanta.

Ereticul 10-06-2014 - 16:58

@ pathfinder:
Va citez „(…) ar trebui mentionati in literatura de specialitate”.
Ar trebui, dar nu sunt. Exact asta e problema: formula conceputa de altcineva, cu 5 ani inainte, chiar si pe caz particular, nu ii apartine ovreiului. In schimb, toata mass media ovreiasca il slaveste exact pentru aceasta formula, nu pentru nuantele pe care le-ar fi descoperit.
Este ca si cum dvs. inventati surubul cu filet, iar eu gasesc cu cale ca este mai util sa fac filetul pe stanga sau cu pasul dublu si imi atribui calitatea de inventator al surubului. Si pentru ca eu am „un c.oi in plus” toti cei asemeni mie incep o propaganda desantata prin care sa ma ridice pe mine in slavi, uitand complet de dvs. Sau mentionandu-va in treacat, sub forma „da, da, a fost si el un baiat bun, dar nu ca al nostru”.

urbos 10-06-2014 - 16:58

Tu nu crezi pentru ca esti un mancator de cacat, bolnav psihic. Ce sa vezi tu? Evidenta? Nu muistule, n-a dat nici cu pumnul in plex nici cu poola-n cur.
Mars dreacu la cacat, prapaditule. Auzi la el cu ce vine, ala a dat „greutate” formulei stabilita de altu. Hahaha!
Mars!

pathfinder 10-06-2014 - 17:03

@Ereticul
Nu-i chiar asa.
Revin mai spre seara cu explicatii detaliate.
Am treaba cu cu gazonul, trandafirii si pomii…
See u later.

@curbos
Esti total pe langa.
Rabdare stimabile si ai sa intelegi mai multe…

urbos 10-06-2014 - 17:07

Are treaba cu gazonu. Hahahahaha!
Mars ma hurjuma penibila la cacat! Hahahaha!
Raus!

Ereticul 10-06-2014 - 17:09

@ pathfinder: spor la horticultura 🙂
Dar nu uitati ca Einstein a spus la un moment dat: „daca teoria mea se dovedeste valabila, o sa fiu considerat un savant german; daca nu, o sa fiu etichetat drept plagiator evreu”.
Astept detaliile cand puteti.

urbos 10-06-2014 - 17:12

Labagiule, sint surse care arata cum a ajuns maimuta asta retardata de Einstein pe post de geniu. Cum Poincare a descoperit formula, cum insa a avut indoieli asupra teoriei extinse, indoieli care se confirma astazi, cand teoriile „lui Einstein” se clatina, etc, prin ce masinatiuni plagiatorul Einstein a devenit mare savant etc. Informeaza-te vierme!
Si-acuma mars la pascut!
Auzi la cacatu de om, probleme cu gazonu. Hahahaha!

pathfinder 11-06-2014 - 11:34

@Ereticul
Unul din cele mai bune articole, in opinia mea, despre „disputa” Einstein vs. Poincare este cel de mai jos:

Dismissing renewed attempts to deny Einstein the discovery of special relativity
RogerCerf
Université Louis Pasteur, 4, rue Blaise Pascal – F-67070, Strasbourg, France

http://www.relativitycalculator.com/pdfs/dismissing_attempts_to_discredit_einstein_discoverer_special_relativity.pdf

In ceea ce priveste problema „surubului cu filet”, vezi ca sunt explicate foarte bine in articol diferentele majore de interpretare a formulei respective Einstein vs. Poincare.
Problema masei…

Cam atat, deocamdata.

pathfinder 11-06-2014 - 11:40

@curbos
1. Bai maimuta, eu am spus ca am treaba cu gazonul.
De unde ai tras tu concluzia ca am „probleme cu gazonu” e un mister.

2. Filozofu lu’ mamica, ce inseamna pentru tine:
„teoriile “lui Einstein” se clatina”?
GPS-ul iti merge?

Poti sa dai un exemplu in care „se clatina”?

salut 11-06-2014 - 17:34

Mai taragotist rujat, macar abtine-te sa pui link-uri catre chestii din care nu pricepi nimic. Ieri ai pus un link cu concluzii care spuneau exact ceea ce spun eu, ereticul si Urbos pe aici, da’ tu o tineai gaia matu, ca Stan cu fluierul. Dupa ce ti-am pus in fata o fraza din acel document, ai aflat brusc si pe neasteptate ca ai o treaba importanta de facut…

Mai baiete, yes, no, mouse, windows, link, Google, Linux si inca vreo 60 de cuvinte in engleza folosite de tine, nu inseamna ca stii engleza.

Tine-o pe linkuri cu poze, hlizeste-te la Vaca Verde cand iti face glume sexuale, fa liniute si numerotari, copy-paste, in general ramai la ce stii, mai rujatule, lasa fizica, engleza, matematica, franceza, istoria si economia, si alte chestii pe care incerci sa le potrivesti pe forum ca nuca in perete.

Lingi, asta stii sa faci !

pathfinder 12-06-2014 - 12:55

Mai „kkatule”,
(am vazut ca tare-ti place treaba asta cu cacatul)

Nu ai spus absolut nimic despre subiect.
Ai batut campii fara gratie.
Bleah…

Antibasistul 10-06-2014 - 15:34

Propaganda evreiasca MINCINOASĂ!!!

pathfinder 10-06-2014 - 15:42

🙂
Mai ai frati?
N-asa ca esti steril?
Si … ultimul din „specia” ta?

UnUL 10-06-2014 - 16:41

Da, face parte dintr-o specie pe cale de dispariție, din care se mai regăsesc câteva exemplare doar prin grădinile zoologice. Din fericire.

Antibasistul 10-06-2014 - 16:58

Schizofrenicule basist, tu postezi cu un nick apoi tot tu îți raspunzi cu altul, HALAL!!!

UnUL 10-06-2014 - 17:15

Schizofrenicule antibăsist, eu postez cu un singur nick.

Antibasistul 10-06-2014 - 17:23

IARASI MINȚI, ca de obicei!!!

UnUL 10-06-2014 - 17:24

copy-paste nr 341

Antibasistul 10-06-2014 - 17:41

Ma c…c pe tine!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 17:46

Ciu Habule , domnul este intr-o DISCUTZIE , cu

MANDEA !

RISTI cu kktul, asta o evidentiaza , depoziteaza si o
GESTIONEAZA !

UnUL 10-06-2014 - 17:52

@Bășinel
copy-paste nr. 3728

Antibasistul 10-06-2014 - 18:46

Ma c…c pe un NUL nebunul basist!!!

UnUL 10-06-2014 - 19:17

copy-paste nr. 3729

Antibasistul 10-06-2014 - 19:20

Ma c…c pe tine!!!!

UnUL 10-06-2014 - 19:38

3730

Antibasistul 10-06-2014 - 19:44

Ma c…c pe tine!.

UnUL 10-06-2014 - 19:46

3731

Antibasistul 10-06-2014 - 19:50

Ma c..c pe tine!!.

UnUL 10-06-2014 - 20:47

3732

salut 10-06-2014 - 17:12

N-o mai lungesc, n-am timp de fel de fel de rujati, precar alfabetizati:

Einstein e probabil cea mai mare frauda stiintifica a secolului trecut; astazi documentarea acestui plagiat de proportii e la indemana tuturor. Tipul in discutie, psihopat si sociopat, a furat pur si simplu munca altora – o pleiada intreaga de starluciti oameni de stiinta. Legenda „Einstein” deja incepe sa se dezumfle.

Uite si un amanunt oarecum comic: PointCarre, francezul care a publicat cu cinci ani inainte „revelatia lui Einstein” era probabil matematicianul nr. 1 al generatiei sale. Recunoscut aproape unanim.
Pe de alta parte, sarlatanul Einstein care nu a fost in stare sa intre din prima la Institutul Politehnic din Zurich, datorita matematicii ., are pretentia ca a inteles mai multe decat insusi pointcare din ecuatiile dezvoltate si/rezolvate de acesta din urma.

urbos 10-06-2014 - 17:19

Plus ca maimuta, intrebata cum i-a venit ecuatia in cap, a zis ca-n somn. Hahahahaha!

pathfinder 11-06-2014 - 11:49

Poti sa dai sursa?

pathfinder 11-06-2014 - 11:49

Mai rumegatorule care nu intelegi diferenta dintre „special case” si „all processes” tu vorbesti despre „precar alfabetizati”?!?

Hai sa vedem cum stam cu minciunile rusilor „precar alfabetizati”…

„This letter was instrumental in his being given special dispensation to take the entrance examination for the prestigious Zurich Polytechnic the following year (1895) when he was still only sixteen, some two years below the normal age.

Having spent a year without formal education, he failed this exam, but his grades in physics and mathematics were exceptional.

Although he was a year younger than his classmates, at the end of a year spent at the high school in Aarau in Switzerland he came second in the school leaving examinations, obtaining maximum grades in algebra and descriptive geometry, and in his Matura (university entrance level) examinations he obtained the best grade of the nine candidates.

Despite neglecting mathematics to follow his extra-curricular interests in physics, in the mathematical component of the final examination for the physics and mathematics teaching Diploma at the Zurich Polytechnic he achieved grade 5½ (on a scale 1-6).

Bai tampitule, tu intelegi ce vrea sa spuna:
„some two years below the normal age”?

BULA 10-06-2014 - 09:12

Bietul Einstein, iar il cearta „mamaie” pentru ca s-a incurcat la calcule. Nu vedeti in poza cum se rasteste la el si cat de speriat este ?

Antibasistul 10-06-2014 - 15:08

În poza, tocmai il certa ca l-a prins ca a furat de la H. Poincare teoria Relativitații!!!

BULA 10-06-2014 - 16:13

Cum a fost, cum n-a fost, eu il compatimesc putin. N-a avut o viata implinita.

Antibasistul 10-06-2014 - 16:29

Exista mai mare împlinire decit sa fi facut dintr-un hoț de teori, cel mai genial, mare savant al tuturor timpurilor, de catre propaganda mincinoasa evreiasca!!!?

pathfinder 10-06-2014 - 16:32

Ba, io zic sa ne scrii in engleza de acum.
Las-o balta cu limba romana ca dai dureri de cap…

UnUL 10-06-2014 - 16:35

”Un hoț de TEORI” ? Ce naiba o fi aceea?

Antibasistul 10-06-2014 - 16:56

Teori e pluralul de la teorie.
Voi rahații basisti evrei cind nu mai aveți argumente o dați pe gramatica!!!

Antibasistul 10-06-2014 - 17:00

…teorii….

UnUL 10-06-2014 - 17:16

Te treziși, ai ?

jan dinu 10-06-2014 - 17:00

Evreii iL au EINSTAIN ,romanii iL au pe Marean GOAAGAL …-:))))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 17:08

Lassa magraoane !
fiecare are pwe cate unul mai
VALorosz !
noi ,peacilea detinem pe Un UL
…may M I N C I N O S decat totzi
rrumanasi la un loc cu exceptia
Ba secului !

UnUL 10-06-2014 - 17:18

Parpaghel, iar te apucă? Ai și tu o idee fixă… și cretină.

UnUL 10-06-2014 - 17:18

Scuze: Parpanghel

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 17:31

Desigur , in VIRTUTEA faptelor demonstrate ieri , dovedite si recunoscute de tine !
Ai uitat , nu a fost ,niciodata , ori ce ayala
metta , deformezi iarasi , pushlama batrina !

UnUL 10-06-2014 - 17:37

Care fapte, puișor, că iar m-ai băgat în ceață?
Ultima discuție a noastră în contradictoriu de care îmi amintesc era cea privind forumurile pe care am postat și pornea nu de la ideea ta că aș fi fot alungat de pe aceste forumu pentru mari și grele păcate.

UnUL 10-06-2014 - 17:39

Și dacă am recunoscut că am postat pe respectivele forumuri, unde e minciuna?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-06-2014 - 17:44

pushlama batrina cu semne evidente de
DEMENTza SENILA si /sau ALZhaimmer,
tupeul tau de sorginte basesciana ,
Te impiedica sa RECUNOsTI …REALITATEA !
Referitor la CEATA in care te scalzi , este o
REZUltanta la …cele de mai sus
mentzionate !

UnUL 10-06-2014 - 17:49

Bun, PARTPAGHELUȚ, ai devenit din nou mârlan fără să spui nimic; cred că sângele tău țigănesc strigă în tine.
Deci te trimit la draku și opresc aici discuția.

urbos 10-06-2014 - 17:15

Adevaru e ca Einstein asta era si futabil tare, ia uite ce mecla are cimpanzeul. Cum sa nu atraga asta femeile ca magnetu? Bleahhh!

BULA 11-06-2014 - 09:39

Fa si tu diferenta intre partea biologica a omului, instinctiva, si partea evoluata. Toti ne kakam, dar unii mai si gandesc.
Insa fericirea omului e data de senzorial, se percepe in zonele din creier mai primitive, pe care le au si animalele. Einstein a fost mai putin fericit decat un sofer de tir de acum, sau decat un pullete de tabagiu din armata, care inoata in mizde si in bautura.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult