Acasa MagazinLife Virtuosul Guţă! Le Monde îi laudă onomatopeele ritmice – VIDEO

Virtuosul Guţă! Le Monde îi laudă onomatopeele ritmice – VIDEO

scris de L.M.
2 afisari

Nicolae Guţă figurează într-un clasament al celor mai bune discuri din 2010 alcătuit de cronicarii de la Le Monde. Cei nouă critici de la ziarul francez au realizat fiecare câte un top format din cinci discuri, iar pe locul patru din cele cinci propuse de Patrick Labesse se află Nicolae Guţă, acest „uimitor cântăreţ ţigan din România, care epatează prin virtuozitatea sa vocală când se lansează într-o cursă nebunească de onomatopee ritmice”.

Guţă este înconjurat în clasament de alţi artişti care în opinia lui Labesse au lansat albume remarcabile în 2010 ca Danyel Waro, Ali Farka Touare & Toumani Diabate, Etenesh Wassie & Mathieu Sourisseau şi grupul de diferiţi artişti africani ce au participat la realizarea compilaţiei „Africa 50 Years Of Music”.

Nu este prima dată când artistul reuşeste să-i cucerească pe francezi. În urmă cu opt luni, cântăreţul  a ajuns în paginile publicaţiei franceze Ouest-France, care îi lăuda creaţiile şi talentul.

„Nicolae Guţă este un star în România sa natală, mai precis în Timişoara. Vibrato-ul său, demn de cele mai sensibile acorduri de vioară, şi onomatopeele sale îndrăcite dezvăluie o tehnică extraordinară. Acest cântăreţ deţine din plin simţul swingului, tipic muzicii ţigănesti. Înconjurat de muzicieni virtuosi, dă valoare repertoriului muzical învăţat în satul său, de la batrâni. Interpretează dansuri şi doine, cântece melancolice”, declarau atunci criticii francezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult