Acasa MagazinLife Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet

Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet

scris de L.M.
97 afisari

Visuri la Cheie a prezentat în această săptămână povestea Lilianei Ion, mama unei fetițe de numai 4 ani și 7 luni diagnosticată cu una dintre cele mai rare forme de epilepsie: sindromul Dravet.

Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet

Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet

Miercuri seară, la PRO TV, caravana Visuri la Cheie a ajuns la Slobozia. Povestea prezentată în această săptămână este construită în jurul Adelinei. La vârsta de patru luni a fost a început să aibă convulsii febrile, urmate de cele afebrile. La vârsta de un an a avut suspiciunea sindromului Dravet, urmând ca la vârsta de doi ani să primească confirmarea genetică.

Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet. Din acel moment, lumea s-a prăbușit pentru Liliana. Certurile din ce în ce mai frecvente cu tatăl micuței creau un mediu neprielnic creșterii Adelinei, tatăl fetei refuzând să lupte pentru fata. Părăsită, Liliana a continuat lupta, căutând în permanență informații despre noi tratamente, regimuri alimentare sau suplimente naturiste.
Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet. În prezent, starea Adelinei este bună, tratamentul având o evoluție constantă. Totuși, fetița a rămas cu un retard psihomotor pentru care urmează tratament. Mama Adelinei se străduiește din răsputeri să suplinească lipsa tatălui care nu se interesează de copilă. Deși veniturile acestuia i-ar permite să contribuie la creșterea acesteia, nu s-a arătat interesat de ajutorarea ei.

Comunitatea din Slobozia s-a mobilizat rapid pentru a ajuta familia Ion. De la copii de școală, la oameni în toată firea, au venit să ajute la construirea unui vis. Un cămin cald și primitor pentru mama singură și îngerașul ei. Căldura este un element vital pentru Adelina, crizele declanșându-se în momentul în care organismul este expus frigului.

Visuri la Cheie la Slobozia. Povestea fetiţei cu sindromul Dravet. „Povestea întâlnită la Slobozia este marcantă. Faptul că o mamă luptă singură de câțiva ani pentru binele unicului copil, fără a avea un loc de muncă sigur este ceva impresionant. Adelina este un înger de copil, un chip luminos și zâmbitor. Și de această dată, voluntarii au răspuns prompt pentru a clădi o speranță în viața oamenilor cu povești de viață adevărate”, a declarat Dragoș Bucur.

Visuri la Cheie este singura emisiune din România care are puterea de a schimba destinele oamenilor fără speranță, emisiunea în care lucrurile se întâmplă prin determinare, unde visurile devin realitate numai cu ajutorul oamenilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult