Cadere libera: Baumgartner a depăşit viteza sunetului (VIDEO) | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Record mondial: Baumgartner a depăşit viteza sunetului în cădere liberă (VIDEO)

Record mondial: Baumgartner a depăşit viteza sunetului în cădere liberă (VIDEO)

scris de L.M.
7 afisari

Austriacul Felix Baumgartner, care a sarit cu succes duminica, 14 octombrie în cădere liberă din stratosferă, a depăşit viteza sunetului, stabilind un record mondial.

Anunţul a fost făcut de Brian Utley, reprezentantul Federaţiei Aeronautice Internaţionale, duminică, într-o conferinţă de presă, organizată la câteva ore după ce Felix Baumgartner a ajuns cu bine pe pământ.  Brian Utley a precizat că, potrivit datelor preliminare, Felix Baumgartner a reuşit să depăşească viteza sunetului în cădere liberă, stabilind un record mondial. Astfel, a fost pus capăt speculaţiilor pe această temă, care au apărut, în presa internaţională, după ce Felix Baumgartner a efectuat saltul din stratosferă. Potrivit lui Brian Utley, Felix Baumgartner a avut în timpul coborârii o viteză de 1,137 de kilometri pe oră. Astfel, el a depăşit viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri pe oră.

….

Felix Baumgartner încearcă din nou duminică saltul său din stratosferă, de la înălţimea record de 36.576 de metri, pentru a depăşi viteza sunetului în cădere liberă.

Viteza sunetului: Felix Baumgartner încearcă din nou

Viteza sunetului: Felix Baumgartner încearcă din nou saltul

Felix Baumgartner a început deja pregătirile pentru saltul său din stratosferă, care ar urma să aibă loc, dacă totul decurge cum era prevăzut, în curând, potrivit site-ului redbullstratos.com. „Îmi plac foarte mult provocările, iar încercarea de a deveni prima persoană care depăşeşte bariera sunetului este o provocare unică. Acesta este, probabil, ultimul lucru pe care îl mai am de făcut”, a declarat Felix Baumgartner în timpul perioadei de pregătire pentru marele salt.

Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta. „Mi-am dorit întotdeauna să mă simt liber şi, mai ales, să privesc lumea de sus. Când eram mic mă căţăram în copaci şi mi-am dorit întotdeauna să zbor”, a spus Felix Baumgartner.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult