Acasa MagazinLife Vladimir Putin îi acordă cetăţenie rusă lui Gerard Depardieu

Vladimir Putin îi acordă cetăţenie rusă lui Gerard Depardieu

scris de M.A.
2 afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gerard Depardieu, care a ameninţat recent că renunţă la paşaportul francez pentru a protesta împotriva creşterii impozitelor pentru cei mai bogaţi în Franţa.

Vladimir Putin îi acordă cetăţenie rusă lui Gerard Depardieu

Vladimir Putin îi acordă cetăţenie rusă lui Gerard Depardieu (foto: izvestia.ru)

Vladimir Putin a semnat un decret ce acordă cetăţenie rusă francezului Gerard Depardieu„, se arată într-un comunicat difuzat de Kremlin, transmite AFP, citată de Moldpres. Actorul francez Gerard Depardieu locuieşte în Belgia, într-un cătun situat lângă graniţa cu Franţa, cunoscut drept „oaza” străinilor bogaţi, după cum a declarat primarul unei comune belgiene.

Actorul francez Gerard Depardieu a declarat recent că se consideră „jignit” de criticile care i-au fost aduse după ce şi-a mutat domiciliul în Belgia pentru a beneficia de facilităţile fiscale din această ţară şi a anunţat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Jean-Marc Ayrault şi publicată de ziarul Journal du dimanche, că îşi „va preda paşaportul francez”.

Cetăţeni francezi bogaţi se stabilesc în Belgia pentru modul de impozitare deosebit de avantajos pentru averile mari: nu există niciun impozit pe avere şi nici taxarea câştigurilor, iar taxele de succesiune sunt mai avantajoase decât în Franţa. Acest lucru necesită reşedinţa în Belgia, fără a dobândi însă cetăţenie belgiană.

1 comentariu

Salut 03-01-2013 - 17:51

Asa imi place. La placinte …inainte, aku se facu cetatean rus. Pai, sa-i ia Putin pe toti in genul asta, sa vedem piata de film rusa e pe acelasi etaj cu piata franceza?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult