Acasa MagazinLife Vladimir Putin nu mai vrea cuvinte străine

Vladimir Putin nu mai vrea cuvinte străine

scris de M.A.
4 afisari

Premierul rus Vladimir Putin s-a declarat „jignit” de practica utilizării cuvintelor străine în locul celor ruseşti în vorbirea curentă.

Vladimir Putin la Uniunea scriitorilor rusi

Vladimir Putin la Uniunea scriitorilor rusi (foto: premier.gov.ru)

Potrivit RIA Novosti, declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Uniunii scriitorilor ruşi. „Când în loc de tehnikum spunem colegiu, aceasta vorbeşte despre lipsa noastră de încredere în noi”, a adăugat Vladimir Putin. „Trebuie să realizăm că suntem o ţară mare, o naţiune mare cu o cultură importantă şi avem multe de care să fim mândri”, a declarat premierul, potrivit RRA.

De asemenea, Vladimir Putin a adăugat că „avem probleme, dar le rezolvăm, uneori probabil mai bine decât opozanţii noştri”. Vladimir Putin s-a arătat, de asemenea, deschis criticilor constructive, dar fără „narcisism„. „Cel mai important lucru, în opinia mea, este că acest proces ar trebui să nu conţină niciun fel de narcisism„, a declarat Vladimir Putin.

Răspunzându-i scriitoarei Tatiana Ustinova, care s-a declarat susţinătoarea „libertăţii de conştiinţă” premierul rus Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că nu va exista niciodată cenzură în Rusia. În acest sens, Vladimir Putin a declarat că „Să aibă toată lumea maximum de libertate, dar să nu uite de conştiinţă”.

1 comentariu

Ela 29-09-2011 - 16:02

Se pare ca rusii si-au schimbat blanita! Acum sunt tarcati.. Nu-i placeau lui VV animalele tarcate? Leoparzii , zebrele ..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult