Acasa MagazinLife Vom mânca pe săturate carne “in vitro”

Vom mânca pe săturate carne “in vitro”

scris de L.M.
6 afisari

Oamenii de şiinţă susţin că în cel mult un an vom avea primele mostre de carne obţinută în eprubetă. Producţia industrială de astfel de carne, crescută din celule stem, ar putea deschide calea consumului de carne fără a fi necesară sacrificarea animalelor.

Cercetătorii olandezi susţin că, în următoarele decenii, populaţia lumii va creşte atât de repede încât nu va mai fi suficientă hrană pentru toţi. De aceea, spune ei, carnea de vită, miel sau pui „crescută” în laborator ar putea deveni ceva normal, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Oamenii de ştiinţă au prelevat 10.000 de celule stem de la bovine, care au fost apoi lăsate să se multiplice de mai mult de un miliard de ori pentru a produce ţesutul similar muşchiului de vită. Procedeul se numeşte producere de carne „in vitro”.

Mark Post, profesor de psihologie la Universitatea Maastricht din Olanda, a declarat că nu vede altă cale de a se asigura necesarul de hrană în următoarele decenii. „Carnea in vitro va fi singura variantă rămasă”, a spus el.

„Încercăm să dovedim lumii că se poate face un produs din aceasta şi avem nevoie de o persoană curajoasă care să fie dispusă să guste prima din această carne. Dacă nu se oferă nimeni, cred că aş putea să mă ofer eu”, a mai spus Mark Post.

Profesorul Post a declarat pentru revista Scientific American că primul burger obţinut din carne in vitro ar putea fi gata în 12 luni.

Consumul de carne este de aşteptat să se dubleze în 2050, datorită creşterii populaţiei.

6 comentarii

briel 27-06-2011 - 21:32

Doamne feri !

Celulele astea stem trebuie hranite cu ceva … si incalzite la o anumita temperatura ca sa cresca. Nu face banii cata electricitate se consuma si cata materie prima ca „hrana”.

Sa manance olandezii de-astea si sa lase si la copiii lor.

liberal bland si dulce 28-06-2011 - 01:20

da olandezele de ce sa nu manance are si ele dreptu da-le dracu chiar ma uitam la una cum statea carnita pe ea si mi-a crescut o carne ofofof

Ciu Huhu 30-06-2011 - 14:45

Portocalii-basisti vor minca VESNIC NUMAI CA…AT IN VITRO, IN IAD, amin!

liberal bland si dulce 28-06-2011 - 01:35

Sa vezi atunci epidemie de Escherichia Coli, ca noi nu avem o lege cu dresul obligatoriu cu un pic de usturoi in sosuri, care ar rezolva imediat bacteriile si microbii. Eu n-am auzit de escherichii de acestea in mujdei si nici in hrean. Dar tot usturoiul este baza, se potriveste cam la toate, pe cand hreanul merge in general numai la peste.

Viorica Ianc 28-06-2011 - 12:15

Vom manca……Serios ?
Nici copii mei !

De ce pe saturate ? Sa ajungem de 240 de kg. ?
In vitro spune olandezul.

Vom manca atat cat avem nevoie. Pe saturate-reclama chinezeasca de pe aici.

ormy 01-07-2011 - 14:51

primele mostre din aceasta carne sintetica costa 100 000 dolari pe kilogram , asa ca e un drum lung pina la consumul curent pe scara larga !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult