Acasa MagazinLife Wendy Carlos transexualul lui Robert Moog – 78 de ani de la naşterea sa

Wendy Carlos transexualul lui Robert Moog – 78 de ani de la naşterea sa

scris de L.M.
17 afisari

Sintetizatorul lui Robert Moog, omagiat de Google la 78 de ani de naşterea sa, era foarte mare şi complex. Colaborarea cu transexualul Carlos a dus la redefinirea instrumentului.

78 de ani de la nasterea lui Robert Moog - Wendy Carlos transexualul lui Robert Moog

78 de ani de la nasterea lui Robert Moog - Wendy Carlos transexualul lui Robert Moog

Complexitatea sintetizatorului, alcătuit din console modulare, îl făcea foarte greoi şi utilizabil doar în sudiouri. Colaborarea lui Robert Moog cu Walter Carlos a schimbat asta. Instrumentul a fost îmbunătăţit, a devenit foarte popular, iar vânzările au început să crească.

Merită menţionat că Walter Carlos a devenit, după o operaţie de schimbare de sex, Wendy Carlos. Fiind unul dintre primii clienţi ai lui Robert Moog, Wendy Carlos/Walter Carlos a contribuit la promovarea sintetizatorului, prin intermediul propriilor creaţii.

Transexualul Carlos a reuşit să obţină un disc de platină, în urma vânzărilor record de 500.000 de copii cu albumul „Switched-On Bach”, care a rămas în topuri timp de un an. Datorită lui Robert Moog şi a sintetizatorului său, Walter Carlos/ Wendy Carlos este primul muzician transexual care a obţinut un disc de platină.

De asemenea, a reuşit să ia chiar trei premii Grammy, inclusiv premiul Best Classical Album. Printre muzicienii cu care a colaborat Robert Moog se numără şi Keith Emerson, Rick Wakeman, John Cage, Don Buchla, Gershon Kingsley, Clara Rockmore, Vladimir Ussachevsky, Gustave Ciamaga şi Pamelia Kurstin.

Motorul de căutare Google omagiază miercuri 78 de ani de la naşterea lui Robert Moog.

2 comentarii

Soferu' cu vechime va spune ca 23-05-2012 - 13:40

Oare e lipsa atat de crunta de oameni cu ceva carte, si cu minimum de abilitati primare la „compunere”, incat sa tineti chistoace alde LM ca … hahalere?

Chris P. 23-05-2012 - 20:16

si ce te face pe tine expert in caractere? 😉 vezi-ti de covrigu’ tau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult