Acasa MagazinLife Whisky vechi de peste un secol descoperit in gheata Antarcticii

Whisky vechi de peste un secol descoperit in gheata Antarcticii

scris de Ziua Veche
2 afisari

 O lada de whisky scotian, care a fost ingropata un secol in gheata Antarcticii, a fost deschisa vineri – insa amatorii nu vor putea trage o dusca, deoarece bautura va fi pastrata pentru valoarea ei istorica.Sticlele de whisky, descoperite in Antarctica in cursul renovarii cabanei expeditiei la Polul Sud conduse de Sir Ernest Shackleton in 1907-1909, au fost dezghetate foarte incet in ultimele saptamani. In lada se aflau 11 sticle de whisky Mackinlay’s Scotch, invelite in hartie si paie, pentru a le proteja de gerul aspru in care s-a aventurat in 1907 expeditia Nimrod. Frigul de – 22 de grade Fahrenheit (-30 grade Celsius) din Antarctica n-a fost suficient ca sa inghete bautura, datand din 1896-1897, care a fost gasita intr-o stare foarte buna.

 

Specialistii in bauturi vor analiza mostre din acest whisky, ca sa vada daca pot descoperi reteta de fabricare. Reteta originala pentru scotch nu mai exista. Dupa ce se vor lua mostre si se vor trimite la producatorul scotian ‘Whyte and Mackay’, firma care a preluat acum multi ani distileria ‘Mackinlay’s’, cele 11 sticle se vor intoarce acolo unde au fost gasite – sub podeaua cabanei lui Sir Shackleton de la Cape Royds din Ross Island, informeaza Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult