Acasa MagazinLife World Happiness Report 2013. Cȃt de fericiți sunt romȃnii ?

World Happiness Report 2013. Cȃt de fericiți sunt romȃnii ?

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Raportul World Happiness Report  sau topul celor mai fericite țǎri pe 2013, publicat de Earth Institute din cadrul Universităţii Columbia, arată că cele mai fericite ţări din lume sunt în nordul Europei.

World Happiness Report 2013. Cȃt de fericiți sunt romȃnii ? (Foto:unsdsn.org)

Cele mai fericite ţări din lume sunt în nordul Europei, în timp ce România se află pe locul 90, înaintea Ungariei şi Bulgariei, dar în spatele Greciei sau Libiei, arată World Happiness Report pe 2013, publicat luni de Earth Institute din cadrul Universităţii Columbia. Danemarca, Norvegia, Elveţia, Olanda şi Suedia sunt cele mai fericite ţări din lume, potrivit raportului. Rwanda, Burundi, Republica Centrafricană, Benin şi Togo – toate situate în zona subsahariană a Africii – se află pe ultimele locuri ale clasamentului, potrivit mediafax.

Statele Unite se clasează pe locul al 17-lea, în spatele Canadei (locul 6), Australiei (locul 10), Israeului (11), Emiratelor Arabe Unite (14) şi Mexicului (16), potrivit Earth Institute. Raportul clasează Marea Britanie pe locul 22 între cele mai fericite naţiuni din lume, Franţa pe 25, Germania pe locul 26, Japonia pe locul 43, Rusia pe 68 şi China pe 93.

România se află pe locul 90, cu o medie de 5.033, în spatele Cehiei (locul 39), Poloniei (locul 51), Republicii Moldova (locul 53), Croaţiei (locul 58), Albaniei (locul 62), Belarusului (locul 66), Greciei (locul 70) şi chiar Libiei (78), Pakistanului (81) şi Kosovo (locul 83). În spatele României se află Serbia (106), devansată de Irak (105), Bosnia Herţegovina (107) şi Ungaria (110). Egiptul, care traversează o criză politică şi de securitate după demiterea de către armată, la 3 iulie, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, se află pe locul 130, în timp ce Afganistanul, devastat de aproape 12 ani de război, se clasează pe locul 143, fiind urmat de Bulgaria.

În timp ce „lumea a devenit un loc mai fericit şi mai generos în ultimii cinci ani”, schimbările politice şi economice au condus la o reducere a nivelului de bunăstare în unele naţiuni, afirmă raportul. Grecia, Italia, Portugalia şi Spania au coborât dramatic în clasament din cauza impactului crizei din zona euro, în timp ce Egiptul Myanmarul şi Arabia Saudită au înregistrat scăderi din cauza recentelor probleme politice şi civile.

Angola, Zimbabwe şi Albania înregistrează cele mai mari creşteri dintre toate ţările. Guvernele care îşi propun creşterea gradului de fericire a populaţiei ar trebui să aloce un procent mai mare din bugetul sănătăţii tulburărilor mentale, care reprezintă cel mai important „factor de nefericire” în ţările evaluate, afirmă autorii studiului.

1 comentariu

digital 10-09-2013 - 20:24

după ce moARE kiorul vom reveni pe unul din primele 10 locuri!
garantat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult