Acasa MagazinLife Wyclef Jean nu poate candida la presedintia statului Haiti

Wyclef Jean nu poate candida la presedintia statului Haiti

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Candidatura cantaretului hip-hop haitian Wyclef Jean la presedintia statului Haiti a fost respinsa de autoritati, intrucat, conform Constitutiei tarii, candidatii la aceasta functie trebuie sa locuiasca in tara timp de cinci ani inaintea alegerilor, relateaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.


Wyclef Jean, in varsta de 40 de ani, si-a depus candidatura la inceputul lunii iulie, pentru a participa la scrutinul prezidential din Haiti, prevazut pentru 28 noiembrie. Candidatura sa a fost intampinata si cu sustinere, dar si cu ostilitate de haitieni.

Consiliul electoral din Haiti a deliberat in privinta celor 34 de candidaturi depuse pentru alegerile prezidentiale, acceptand 19 si respingandu-le pe celelalte 15, printre care si cea a lui Wyclef Jean.

Cantaretul a dat o declaratie in care a spus ca respecta decizia consiliului, exprimandu-si in mod respectuos dezacordul si indemnandu-i pe sustinatorii sai sa faca la fel. „Trebuie sa cinstim memoria celor pe care i-am pierdut – fie la cutremur, fie in alte dati – reactionand in mod pasnic si responsabil la aceasta dezamagire”, a spus Jean.

0 comentariu

Iosif 18-09-2010 - 12:37

Te-a obligat cineva sa semnezi un astfel de credit? Daca intradevar te simti „belit” atunci fi asa de dragut si returneaza balanta – in intregime.

oblioo 18-09-2010 - 18:04

De mai bine de 20 de ani, de când România a intrat pe mâna străinilor care au regizat şi susţinut (împreună cu alogenii şi cozile lor de topor româneşti) lovitura de stat din decembrie 1989, se aplică un program diabolic, care pentru unii pare incredibil, vizând lichidarea Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial din Dacia Edenică, precum şi dezmembrarea teritorială a ţării noastre. Preşedinţii alogeni ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, împreună cu eternul guvernator al B.N.R., Mugurel Constantin Isărescu, cu guvernele şi majorităţile parlamentare pe care le-au format şi cu care i-au păcălit pe români, au pus în aplicare numeroasele etape ale acestui plan diabolic de terorizare şi exterminare a Poporului Român. Manipulările făcute de profesionişti, numeroasele scenarii, stratageme şi diversiuni şi-au atins scopurile şi majoritatea populaţiei nu a înţeles ce se urmăreşte şi de ce de către cei care, prin fraudarea alegerilor, au fost aleşi să conducă România. Niciodată, Poporul Român nu a fost consultat prin Referendum Naţional şi nu a decis în legătură cu prezentul şi viitorul său, respectiv pe următoarele teme: orânduirea socială; valorificarea bogăţiilor naturale; privatizarea; programul de dezvoltarea economică şi socială; aderarea la Uniunea Europeană; împrumuturile externe. În locul şi împotriva Poporului Român au decis mulţi alogeni care s-au aflat sau se află în funcţiile de preşedinte al României, prim-miniştri, miniştri, conducători ai Parlamentului, senatori şi deputaţi, membri ai Consililului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, şefii altor instituţii centrale de stat.

oblioo 18-09-2010 - 18:05

Pe baza unor comenzi externe, alogenii din fruntea României au făcut praf şi pulbere toate ramurile economiei naţionale existente la începutul anului 1990, au desfiinţat peste 5 milioane locuri de muncă, au alungat din ţară peste 4 milioane cetăţeni români şi continuă depopularea ţării, au facilitat jefuirea societăţilor comerciale privatizate şi a bogăţiilor naturale, au înrobit Poporul Român, luând credite de peste 200 miliarde euro, din care s-au rambursat 60 miliarde euro. La toate acestea se adaugă genocidul pus la cale şi aplicat împotriva cetăţenilor români. Niciodată, în ultimii aproape 21 de ani, Preşedinţii României nu au prezentat Starea Naţiunii. Cu siguranţă, nici în 21 septembrie a.c. când se va adresa Parlamentului cu un mesaj de politică internă, preşedintele Băsescu va evita să-i informeze pe senatori şi deputaţi, respectiv Poporul Român şi să răspundă la următoarele intrebări:

1.De ce din valoarea de 700 miliarde euro a societăţilor comerciale privatizate nu au intrat sume în Bugetul de Stat ?

2.De ce Statul Român a cerut celor care s-au privatizat să accepte ca să fie încheiate numeroase contracte de privatizare cu clauze secrete sau confidenţiale ?

3.Ce sume s-au încasat la Bugetul de Stat în urma concesionării sau vânzării bogăţiilor naturale ale Poporului Român, a căror valoare este de peste 1000 miliarde euro ?

4.Care a fost destinaţia celor peste 200 miliarde euro care au fost împrumutate de la băncile străine în ultimii 21 de ani ?

5.De ce nu au fost atrase fondurile europene de circa 30 miliarde euro cuvenite României, cine sunt vinovaţii şi câţi au fost condamnaţi penal sau măcar arestaţi pentru 29 de zile ?

6.De ce nu există un Program naţional de dezvoltare economică şi socială a României pe termen mediu şi lung ?

7.De ce şi în ce scop, în timpul Guvernelor Boc I-V, au fost lichidate peste 400.000 I.M.M.-uri ?

oblioo 18-09-2010 - 18:09

8.De ce se acţionează sistematic pentru demolarea „stâlpilor” societăţii româneşti : Şcoala; Biserica; Sănătatea şi Cultura ?

9.Cine a pus la cale şi ce se urmăreşte prin genocidul împotriva Poporului Român ?

10.De ce este ascunsă şi falsificată adevărata istorie a strămoşilor noştri, a Poporului Primordial care a trăit în Dacia Mare (cum o numea genialul Mihai Eminescu), unde a existat cea mai veche civilizaţie de pe Pământ ?

Românii nu pot înţelege şi niciunul dintre cei care au condus sau conduc România nu încearcă să-i lămurească de ce, după ce s-au vândut societăţile comerciale cu o valoare de peste 700 miliarde euro, s-au concesionat bogăţiile naturale cu o valoare de 1000 miliarde euro, s-au luat credite externe de peste 200 miliarde euro, ei au ajuns cei mai săraci cetăţeni ai Europei ? România condusă de regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu împreună guvernatorul Isărescu a ajuns să ofere locuitorilor săi cele mai mici salarii şi pensii din Europa, iar cetăţenii români găsesc în ţară alimentele de bază la cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană. Românii cheltuiesc peste 50% din salariu sau pensie pentru mâncare, în timp ce în majoritatea ţărilor in Uniunea Europeană sumele cu această destinaţie reprezintă 10-15% din veniturile lunare. Puterea de cumpărare a cetăţenilor români este în continuă scădere. Chiar şi în această situaţie când România a fost adusă pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei, regimul Băsescu-Boc anunţă noi măsuri de austeritate, de fapt de terorizare şi exterminare a Poporului Român. La cererea F.M.I. regimul Băsescu-Boc a tăiat 30-50% din salarii şi a micşorat pensiile. Premierul Emil Boc, în ziua de 15 septembrie a.c., a precizat în Parlament că se va tăia din pensii în anul 2011 şi în anii următori pentru a se asigura fondurile necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene.

oblioo 18-09-2010 - 18:17

Acelaşi premier a spus că există un deficit de 4-6 miliarde euro la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, care are tendinţa să crească. Premierul – filozof Emil Boc insultă inteligenţa românilor. Deficitul respectiv va scădea sigur ca urmare a genocidului la care sunt supuşi pensionarii, a micşorării pensiilor şi a impozitării tuturor pensiilor. Ca urmare a măririi de către P.D.L., U.D.M.R şi U.N.P.R. a vârstei de pensionare la 65 de ani pentru femei şi pentru bărbaţi, guvernanţii au luat în calcul că mulţi dintre angajaţii de acum nu vor mai ajunge să se bucure de statutul de pensionar. Însă acelaşi premier Boc nu a răspuns şi nu răspunde la următoarele întrebări: de ce avem acest deficit; cum s-a ajuns în această situaţie şi cine răspunde; cine sunt vinovaţii pentru desfiinţarea a peste 5 milioane locuri de muncă şi de ce au fost ele lichidate; cine a luat peste 10 miliarde euro din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat şi i-a virat în Bugetul de Stat, de unde au fost cheltuiţi pentru clientele politică ? Noua Lege a pensiilor, impusă de F.M.I., se va materializa printr-o nouă tăiere a pensiilor şi prin eliminarea pensiei minime de 350 lei, condamnându-i pe majoritatea pensionarilor la exterminare. Din păcate, mulţi militari care s-au pensionat au fost păcăliţi de către guvernul Boc V şi au dat o declaraţie prin care au acceptat să le fie recalculate pensiile, de fapt să le fie micşorate. În paralel cu scăderea puterii de cumpărare a populaţiei, s-au scumpit foarte mult medicamentele.După datele statistice, cca. 2 milioane de cetăţeni români care suferă de boli grave sunt supuşi la holocaust. Un holocaust diferit de cel al evreilor din timpul celui de al II – lea Război Mondial. Milioane de români sunt supuşi la un genocid, sunt omorâţi cu zile, la ei acasă, de către cei care îi terorizează, îi batjocoresc şi îi otrăvesc cu aditivi alimentari cancerigeni, de aproape 21 de ani.

Bumerang 20-09-2010 - 09:34

Mai Josif,

daca toti deponenti vin la usa banci si cer returnarea balantei, in cash, cam ce se intampla cu banaca ai, ce zici?

Bumerang 20-09-2010 - 09:37

Mai oblio, tu ca orice mioritic, refuzi sa vezi problema adevarata pe care o au romanii. Si anume, nu sunt solidari, sunt invidiosi, si vor sa moara capra vecinului. De aia e Romaia unde e, si unde a fost tot timpul

oblioo 20-09-2010 - 12:24

Dar, in viata, este bine sa speri la ceea ce este mai bine si sa te pregatesti pentru ceea ce este mai rau. Romania este grav bolnava, dar eu o privesc asa cum imi privesc parintii. Parintii mei, bunicii mei, stramosii mei, sunt legatura mea cu Romania. Si ma uit la bube si puroaie si spun:” astazi arati mai bine ca ieri, boala se amelioreaza.” Dar in mintea mea gandesc, poate supravietuiesti, trebuie sa supravietuiesti, dar poate nu mai apuci saptamana viitoare.
Cum s-a ajuns aici ? Pai vinovatul principal este infantilismul romanilor, lipsa totala de cel mai elementar simt de raspundere. Nimeni nu raspunde pentru nimic. Mai este vinovat sufletul mic, de om mic, mic, mic al romanului actual, de iti vine sa-l calci ca pe un gandac in picioare. Vinovat este si dispretul fata de adevar. Romanul ii minte pe alti, dar se minte si pe el insusi. Nu este cinstit cu el insusi, in primul rand. Isi fura singur caciula. Vinovata este lipsa de seriozitate a romanilor. Ei nu inteleg ca suma totala a faptelor in viata este nula, este zero. Daca furi astazi, sigur vei plati maine, nu scapa nimeni. Bataia aripilor unui fluture pot declansa o furtuna. Cand faci o fapta rea, ea poate sa nu-ti faca rau direct, la inceput, dar ii face rau altuia, care va face rau si el, la randul sau, iar raul se va intinde precum cancerul. Lumea este asa cum o facem noi. Facem lucruri bune, avem o lume buna, facem lucruri rele, avem o lume rea.
Acum romanii au ajuns foarte slabi. Eu cand vad o friptura aburind caldura, imi ploua in gura. Romania a ajuns o friptura. Multi se uita la ea si le ploua in gura. Se gandesc sa-i pape pe romani si daca, la sfarsit, sa inghita sau sa scuipe oasele.

Iosif 20-09-2010 - 14:40

Nu sunt suficient de inteligenti si de aici pleaca toate relele.
Ai dracu sunt si altii (ma refer la popoare), dar inteligenta lor, superioara, ii face sa vada mai departe decat lungul nasului si interesul de moment. Se unesc intre ei, se organizeaza, isi respecta valorile.
Tu nu vezi ce cretini sunt cei cu care suntem nevoiti sa traim ? Isi bat joc de ei toti smecherii, de la presedintele asocietiei de proprietari (adica angajatul proprietarilor), sau gloabele care lucreaza la punctele termice si ii incarca cu consumuri fictive, pana la inginerii agronomi de la asociatiile agricole, care se poarta cu taranii (proprietarii pamantului) de parca ei ar fi sefii, ca pe timpul comunistilor.
Nu iti amintesti cum la „revolutie” salariatii i-au ales in consiliile Frontului pe intreprinderi tot pe securisti si turnatori, pe fostii directori si mafioti ?
Majoritatea romanilor au mintea slaba, nu pot sa analizeze lucrurile in perspectiva. Daca discuti cu ei si incerci sa detaliezi subiectul („didactic”), ca sa priceapa, obosesc si nu te mai umaresc. Astea sunt semne de autism. de afectare a intelectului.
Ia sa fie majoritatea locuitorilor acestei tari cu mintea „brici”, sa vezi ca nu s-ar mai intampla nimic rau si chiar am fi respectati de straini. Jidovii, si altii ca ei, isi cauta prostii si se pare ca i-au gasit. Ne cumpara pamantul si se vor muta in Romania, iar romanii se vor muta in Vest, ca lucratori necalificati. Imi para sa spun toate astea, dar asa stau treburile.

Pribeagul 20-09-2010 - 17:40

este un popor ca si alte popoare, asezat pe scala Madrid-Pekin. Analizind putin aceasta scala ne putem pune multe intebari de ce si cum. Si nu-i rau daca le punem.

Punind respectivele intrebari, vom gasi ca in ultima suta de ani poporul roman a avut parte de impliniri si rupturi majore: reintegirea, comunizarea, democratizarea, ultimele doua cu efecte catastrofale in continuitatea dezvoltarii economice.

In prezent constat deficiente majore in conceptia si functionare a sistemului electoral, sistem care nu permite o conducere politica eficienta, responsabila, si tragerea la raspundere a conducatorilor politici pentru actiunile catastrofale intreprinse. Partidul principal este nevoit sa faca tot felul de compromisuri pentru a forma o coalitie de guvernare cu alte forte politice, in acest fel reuseste sa „guverneaze” chiar daca locul lui ar fi in opozitie.

Trebuie sa separam apele: partidul cistigator guverneaza, restul in pozitie.

oblioo, din precizarile fundamentale de la #2 ai ajuns in #8 la nevolnicia lui mitica (Roberta ajunsa din rolul de miss in rolul de presedinta a CD), care, saracul de el, face ce face tot omul: isi iubeste nevasta, ara, seamna, praseste, recolteaza, si din cind in cind se mai uita la luptele teribile ale fitilistilor din dezbaterile politice ale emisiunilor tv-urilor. Putina consecventa, la naiba!

Europeanuul 20-09-2010 - 18:38

In incheierea ti-ai dat bau-bgaul pe fatza! Cei mai mari cumparatori de terenuri si tragatori de tunuri sunt romanii (Jiji, SOV & Co). Te-ai uitat bai Pacala pe CV ul bisnitarului Jiji si Suveica?

Evident, ca de obicei (in toate justificarile populistilor) riscul persista mereu din afara. Sperietoarea (cu jidovii:) nu trebuie nici ea sa lipseasca. Nimic nou.

Iosif 21-09-2010 - 03:43

Ce e jidove, ti-e necaz ca i-am atentionat pe cretinii de romani sa nu-si mai vanda pamantul, pentru ca vor ajunge slugile altora, pe vecie ?
Ai cumparat si tu pamant pentru nepoteii tai ?

Europeanuul 21-09-2010 - 11:09

[quote=Iosif a scris] Jidovii, si altii ca ei, isi cauta prostii si se pare ca i-au gasit. Ne cumpara pamantul si se vor muta in Romania, iar romanii se vor muta in Vest, ca lucratori necalificati. Imi para sa spun toate astea, dar asa stau treburile.[/quote]

Nu cumva Popoviciu, SOV, bisnitarii si baroni locali de toate culorile poitice, etc se numara printre marii cumparatori de terenuri de-a lungul coridoarelor de transport (autostrazi, gazoducte etc) din Romania? Bisnitarul de mahala (europarlamentaru’ lu peste) Jiji Becali asteapta ca Romania sa-i platesca cu bani grei de la UE pretul fantastic pe metru patrat – de 3 ori mai mare decat sumele platite de Germania, Franta, Spania sau Italia (vezi preturile platite pentru terenurile de sub autostrada Bucuresti-Constanta, Viaductul Basarabi sau celebra autostrada Transilvania). eXcrocilor, degeaba iesiti ca gandacii din ascunzatori, cu sperietoarea jidaneasca-n mana. LEGEA nr.10 din 9 ianuarie 2007 va paste.

Nicu 21-09-2010 - 12:49

Eu sunt un tinar inginer. Imi caut de lucru acum, in alta tara, de preferabil in Germania.

Iosif 21-09-2010 - 15:19

Aia pe care ii pomenisi tu lucreaza pe mana cu evreii. Sunt pe post de paravan. Sunt bagati la inaintare ca sa se dea impresia ca pamantul ramane al romanilor, dar capitatul este evreiesc. Numai D-zeu stie ce contracte secrete au semnat ei cu jidovii care i-au facut miliardari si care ii finanteaza in continuare.

Apropo, de de crei european ? Esti blond si ai ochii albastri ?

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult